Egészség minden szinten – Fotók, videó

Egy nap a test, lélek és szellem harmóniájáért címmel egész napos programot szervezett a győri Forrás Waldorf Iskola. Megszámlálhatatlan helyszín várta a generációk Házában szombaton az érdeklődőket az egészség témakörében. Voltak előadások, mozgásos foglalkozások, egészségi állapot felmérések, kezelések, egészséges ételek, kézműves termékek.

Barki Andrea

Fotó: Molcsányi Máté

Ha hiszik, ha nem kedves olvasóink, valamennyi előadó, résztvevő a győri Forrás Waldorf iskolához kötődik valamilyen formában. Ezért is örültek annak, hogy egy többemeletes épületben kaptak lehetőséget arra, hogy a sokféle szakember megmutassa, milyen sokféle egészségmegőrző program, gyógymód létezik, de azt is, hogy a természet adta lehetőségekkel hogyan lehet egészségesebbé tenni életünket. A szülők, nagyszülők még az enni és innivalókat is sajátkezűleg készítették. A programról podcast is készült a Kisalföldben.

Egészség volt a témája az egész napnak a Forrás Waldorf iskola szervezésében.
Egészség volt a témája az egész napnak a Forrás Waldorf iskola szervezésében.
Fotó: Molcsányi Máté

Ferenczy Júlia, az iskola tanára elmondta, hogy az iskolai egészségnapokat 12 éve kezdték el szervezni. – A mai nap egy szintlépés, mert a város támogatásával a Generációk Házában óriási felület áll rendelkezésünkre. Rengeteg előadóval, terapeutával, tanító szakemberrel vagyunk együtt és itt vannak a gimnazistáink, akik segítenek a rendezvény lebonyolításában. Nagyon büszke vagyok a waldorfosokra, mert már a covid előtt is szerveztünk tavasszal egészség napokat és megnyitottuk a város előtt, amiben a Kisalföld szerkesztősége mindig segítségünkre volt – mondta el a tanárnő. 

Egészség volt a téma egész nap.
Egészséges ételeket és italokat kínáltak a rendezvényen.
Fotó: Molcsányi Máté

Megismerhettük többek között Júlia támogatásával elkészült Gyógynövényes Mag Tarot kártyát és könyvet, Farkasné Mann Rózsa baji füvesasszony és Ócsai Gábor József festőművész közös alkotását, amelyben 51 gyógynövény részletes leírása és bemutatása található.

Egészség volt a témája az egész napnak a Forrás Waldorf iskola szervezésében.
Egészség volt a témája az egész napnak a Forrás Waldorf iskola szervezésében. Megismerhettük a Ferenczy Júlia támogatásával elkészült Gyógynövényes Mag Tarot kártyát és könyvet.
Fotó: Molcsányi Máté
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában