Női kézilabda

2 órája

NB I – Létfontosságú győzelmet aratott a Motherson Mosonmagyaróvár

A Motherson Mosonmagyaróvár négy góllal győzött a Békéscsaba vendégeként a női kézilabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Békéscsaba–Motherson Mosonmagyaróvár 25–29 (11–11)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Paska, Vastag. 

Békéscsaba: J. FERREIRA – Horváth G. 2, Schlegel 2, Román, Bencsik-Giricz, LOPES 10/5, SZONDI 5. Cs.: Borbély 1, Sablic, Bencsik B. 1, Lanistanin 2, Aranyi, Kukely K. 2. Edző: Rác Sándor.

MKC: C. Martins – FALUSI-UDVARDI 5, Faragó Luca 2, ALBEK 1, Ivancok-Soltic 2, TÓTH ESZTER 8/2, Stranigg 2. Csere: HALTER (kapus), Lancz 4, Wolfs, Tóth G. 4, Varga E. 1/1, Kukely A. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3. Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Kapkodva kezdődött a mérkőzés mindkét részről, több eladott labda és kihagyott büntetők jellemezték az első néhány percet. Az első találatra egészen a hetedik percig kellett várni, amikor Schlegel talált be az óvári kapuba. Ezt követően fej fej mellett haladtak a csapatok, majd negyedóra elteltével hárommal ellépett a Békéscsaba. Tóth Gabrielláék aztán egy 4–0-s szériával megfordították a találkozót. A szünetre 11–11-es állással vonultak a felek.

A folytatásban két-három góllal megléptek Tóth Eszterék, amely előnyt sokáig sikerült is tartani. Folyamatosan zárkóztak a békéscsabaiak, ám egynél közelebb már nem kerültek. Az utolsó öt percre pedig már sikerült olyan előnyt kidolgoznia Gyurka János együttesének, amellyel bebiztosította a sikert. A Mosonmagyaróvár végül négy góllal nyert és begyűjtötte a nagyon fontos bajnoki pontokat.

Az MKC legközelebb november 3-án, az UFM-arénában a Dunaújváros ellen lép pályára.

Nyilatkozatok

Gyurka János: – Mindkét csapat nagyot küzdött a pályán hatvan percen keresztül. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült részünkről áttörni egy gátat. Nagyot harcoltak a lányok, ez főként a védekezésnél és a faultok számánál látszott meg. Ugyanakkor kaptunk olyan gólokat is, amelyekre készültünk, így nem szabadott volna. Pozitív, hogy az előző mérkőzésekhez képest végre voltak vezéreink védekezésben és támadásban is, akik biztos pontot nyújtottak.

Rác Sándor: – Nagyon sokáig tudtuk magunkat tartani a Mosonmagyaróvárral szemben, ez mindenképp pozitív. Nagyot küzdöttek a lányaim, így elégedett vagyok. Tudjuk, hogy a Mosonmagyaróvár igazi arcát eddig még nem tudta megmutatni, ők jóval erősebb csapat, mint amit azt most a bajnoki tabella mutatja. Úgy gondolom, nem szégyen kikapni tőlük, főleg úgy, hogy a játékosaim mindent beletettek a mérkőzésbe.

Tóth Eszter: – A Békéscsaba hatalmas csatára kényszerített bennünket. Sajnos önbizalomhiánnyal küzd a csapat, hiszen két olyan vereség is becsúszott már, amely nem lett volna szabad. Sokat beszélgettünk a lányokkal, min kellene változtatni és úgy gondolom, ha nem is hengereltünk, de olyan küzdős csapat lépett pályára, amellyel már elégedettek lehetünk. Remélem, ezen az úton haladunk tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában