Illegális bevándorlás

1 órája

Bakondi: a kormányfő illegális migránsokkal szembeni keménysége kifizetődött (videó)

Itt volna az ideje, hogy józanul, ideológiai tehertételektől mentesen, az európai emberek oldaláról közelítsük meg az illegális bevándorlást – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.

MW

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Bakondi György leszögezte,

korábban elképzelhetetlennek látszott, de már a német sajtóban is megjelennek olyan vélemények, hogy Orbán Viktor illegális migránsokkal szembeni keménysége kifizetődött, a határon kellene megállítani az illegális bevándorlást.

A főtanácsadó elmondta, Németországban az év első kilenc hónapjában 170 ezren kértek menedékjogot, miközben Magyarországon ez idő alatt mindössze 21-en.

A magyar kormány a magyar emberek érdekeiből indult ki és a belső biztonság garantálása érdekében hozta meg a döntéseit, amiért politikai támadásoknak van kitéve – tette hozzá.

Elmondta, a nemzetállamokat vezető politikusok szemmel láthatóan keresik a megoldást, hogy az európai uniós szinten elhibázott migrációs politikát nemzeti szinten valahogy korrigálni lehessen, mert a politikai véleménynyilvánításban, a választási eredményekben is megjelent, hogy az emberek elutasítják a bevándorlók nagy tömegeit.

Emlékeztetett arra, amikor az illegális migránsok Hegyeshalom felé gyalogoltak az M1-es autópályán, abban az időszakban 400 ezer ember haladt át Magyarországon.

Bakondi György hozzátette, minden olyan politikai erő, amelyik Magyarországon támogatja az illegális migránsok beengedését, szembe megy a magyar emberek érdekeivel.

„Remélem, hogy ezekre a lépésekre nem fog sor kerülni, legalábbis addig biztosan nem, amíg a jelenlegi nemzeti kormány van hatalmon” – fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában