Ajánló

2 órája

A Múzeumok Őszi Fesztiválja ezen a hétvégén is remek programokkal várja az egész családot Nagycenken!

Fedezzék fel a Széchenyi-kastély Lovardájának rejtett kincseit egy igazán különleges program során! Izgalmas kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozásokon játékos módon ismerkedhetnek meg a látogatók a lovak és a lovas élet világával.

Kisalföld.hu

Október 20-án (vasárnap) 10 és 14 óra között lovas élménypedagógia, múzeumpedagógiai foglalkozások, izgalmas feladatlapok és kreatív játékok közül választhatnak a Nagycenkre érkezők, sőt, a nap folyamán fantasztikus őszi családi pikniken is részt vehetnek a Széchenyi-kastély parkjában. A piknikhangulat azonban nem lenne teljes a kávézó finomságai nélkül, így finom sütik és forró kakaó is várja az érdeklődőket.

Őszi fesztivál
Fotó: zolt4nkov4cs

A szervezők estére is egy remek programmal készülnek, hiszen lebilincselő történetek és remek kávék várnak mindenkit a ”legnagyobb magyar” kastélyában. A Széchenyi Kultúr Café néven indított ismeretterjesztő előadássorozat keretében Brummer Krisztián egy valódi történelmi utazással várja az érdeklődőket. A helytörténész irodalmi előadása során a lipcsei csata eseményeiről és gróf Széchenyi István szerepéről hallhatnak érdekességeket a résztvevők október 20-án (vasárnap) 17 órától.

Őszi fesztivál
Lipcsei csata Fotó: Eszterháza.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában