Bulvár-celeb

2 órája

Ezt látni kell: több ezer rajz készült Süsü sárkányról

Süsü sárkány több ezer gyereket ihletett meg.

MW

Fotó: Csukás Meserádió

Több ezer gyereket ihletett meg Süsü mesés világa: rengeteg fantáziadús rajz érkezett a Csukás Meserádió pályázati felhívására, amelyek közül a nyertes Hodosi Kira Roxána alkotása lett közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

A Magyarország első meserádiójának logójában is szereplő ikonikus egyfejű köré sok gyermek képzelt mesés világot. A győztes közülük a nyolcéves Hodosi Kira Roxána lett, aki az olvasó Süsüt a Csukás Meserádió hullámhosszát hallgatva örökítette meg.

A Csukás Meserádió szeptemberi indulásával egyidőben hirdetett pályázata során egy Süsüt ábrázoló színezőt kellett színekkel és élettel megtölteniük a gyermekeknek. 

A közmédia Csukás Istvánról elnevezett online meserádiójának felhívásában a nagy mesemondó legendás karaktere kedvenc mesekönyvét olvassa, a gyermekeknek képzelőerejük segítségével ezt a jelenetet kellett kiegészíteniük.

A szeptember végén zárult pályázat eredményét október 18-án hirdették ki és tették közzé a nyertes alkotásokat a Csukás Meserádió weboldalán.

A bírálóknak mintegy 2200 rajzból kellett kiválasztaniuk a nyertes pályaműveket, a nagy érdeklődés és a sok rajz miatt megosztott harmadik díjat és két tanári különdíjat is kiosztott a zsűri.

A közleményben kiemelik, hogy az első helyezett Hodosi Kira Roxána 8 éves tanuló lett Kunmadarasról, aki csodaszépen ötvözte a Csukás Meserádió elemeit a saját fantázia világával. A második díjat Balázs Zselyke, 9 éves tanuló nyerte Korondról, míg a harmadik helyet Holló Hanna 10 éves és Polgár Mikolt 9 éves gyermekek kapták, akik mindketten Budapestről küldték be pályaműveiket.

A legtöbb rajzot beküldő pedagógus különdíjból kettőt osztottak ki, mivel szoros végeredmény született: az egyik iskola, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szegedről 57 rajzzal pályázott, míg a másik iskola 56 tanulótól küldött be alkotásokat, ez utóbbi a Kálozi Szent István Általános Iskola volt.

A legötletesebb rajzok készítőit a Csukás Meserádió megjutalmazza. 

Az első helyezett a Süsü, a sárkány című darab színpadi előadására nyert jegyet a teljes osztályával együtt, amelyet az MTVA székházában tekinthetnek majd meg a diákok. 

A második díj egy Süsü plüssfigurát és ajándékcsomagot tartalmaz, míg a harmadik helyezett gyerekek szintén Süsü-ajándékcsomagot kapnak ajándékba.

Az első három díjazott alkotáson kívül további 50 gyermek csodálatos rajzát választotta ki a Csukás Meserádió zsűrije "különdíjasnak", akik emléklapot kapnak a remek teljesítményük elismeréseként.

A felhívás célja az volt, hogy minél több meserádió hallgató gyermek mutathassa meg szárnyaló fantáziáját. "Szerettük volna, ha egy egyszerű színezési feladaton túlmutató felhívást kapnak a gyerekek, amiben vizuális választ adhatnak arra a kérdésünkre, hogy mit és hol olvas Süsü, a meserádió emblematikus sárkánya".

A közleményben kiemelik: az, hogy több mint 2200 pályamű érkezett, az is jól mutatja, hogy mekkora igény van napjainkban is a mesére és a varázslatra.

A Csukás Meserádió - Rádió egyfejűeknek elérhető a www.csukasmeseradio.hu oldalon, illetve IOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is.

Borítókép: a nyertes rajzok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!