Női kosárlabda

3 órája

NB I – Három ponttal kikapott Pécsen a Sopron Basket

A Sopron Basket későn kezdett hajrázni az NKA Universitas Pécs otthonában, így végül 62–59-re kikapott a női kosárlabda NB I rangadóján.

Kisalföld.hu

A lila mezes soproniak először szenvedtek vereséget a szezonban.

Fotó: Rébay Viktor

NKA Universitas Pécs–Sopron Basket 62–59 (14–17, 19–13, 19–8, 10–21)

Pécs, női NB I, 800 néző. V.: Nagy V., Makrai, Horváth Cs.

Pécs: Studer 2, HELD 16/3, Smailbegovic 5/3, Kiss A. 2, Olawuyi 6. Cs.: Török 4/3, RÁTKAI 8, WENINGER 4, REISINGEROVÁ 15/3, Laczkó. Edző: Djokics Zseljko. 

Sopron: REID 12, Friskovec 6/6, Toman D. 5/3, Varga A., MONROE 14.. Cs.: Böröndy 5, Pavlopulu 2, Krivacevic 6, SITKU 6/3, Papp K. 3/3. Edző: Gáspár Dávid.

Több mint másfél perc elteltével Held révén a pécsiek szereztek vezetést, Reid kosarával egalizált az első bajnoki rangadóját játszó Sopron. A kezdeti kapkodás után megélénkült a játék, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A szakasz derekán Török triplájával 4 ponttal ellépett  Pécs. A szakasz második fele fogcsikorgató küzdelmet, és kevés kosarat hozott. A végén cserejátékosai, Krivacevic és a triplával "beszálló" Sitku révén fordított a Sopron.

A második negyedet 9–2-vel kezdve fordított az NKA, a szakasz első felében csupán egy Reid duplával gyarapította pontjai számát Gáspár Dávid együttese. Utána viszont egy 5–0-s "részhajrával" visszaszerezte a vezetést. A félidő végén újra váltva vezettek a csapatok, szünetben az első félidőben a soproni palánk alatt megszerzett 11 lepattanónak és Reisingerová kosarainak köszönhetően 3 ponttal a hazaiak álltak jobban.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, tartotta szűk előnyét az NKA, amely a harmadik negyed második felében egy 14–2-vel a szakasz végére tetemes, 14 pontos előnyre tett szert az ekkor mind támadásban, mind védekezésben széteső soproniak ellen.

A záróetap elején Monroe révén próbált hosszú hajrát indítani a védekezésén érezhetően keményítő vendégcsapat, amely bő 3 perc elteltével egy 9–3-as rohammal 10 ponton belülre került. A szakasz derekán Monroe újabb kosarával, majd Papp hármasával bő 4 perccel a befejezés előtt 2 pontra csökkent a hazai előny. A hosszabb hazai kosárszünetnek Held vetett véget, úgy tűnt, ezzel átlendítette csapatát a holtponton. Másfél perccel a befejezés előtt öt ponttal vezettek a hazaiak, de bő perccel a befejezés előtt Friskovec hármasa ismét után ismét egy duplányira csökkent pécsi előny. A fölöttébb kaotikus végjátékban egymás hibáiból éltek a felek, 2 másodperccel a befejezés előtt Török bedobott egy büntetőt, a hátralévő időben pedig már nem volt érdemi válasza a Sopronnak.

Nyilatkozatok

Djokics Zseljko: – A meccs megmutatta, hogy a kosárlabda úgy is tud szép lenni, hogy elsősorban a védekezés dominál a feleknél. Keménység, agresszivitás, egészpályás letámadás, ezek a modern kosárlabda ismérve. Jó lett volna ezzel párhuzamosan jól dobni kintről is, de taktikai szempontból elégedett lehetek a pályán tőlünk látottakkal.

Gáspár Dávid: – Az, ami a negyedik negyedben történt, eltörpül az első három negyedben nyújtott teljesítményünk miatt. Mintha meglepetésként ért volna bennünket a Pécs játéka, holott mindössze két olyan játékosunk van, aki nem találkozott még a Zseljko irányította csapatok védekezésével. Az egyedüli pozitívum, hogy a mérkőzés utolsó szakaszában nyílttá tudtuk tenni a meccset.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában