Női kosárlabda

3 órája

NB I – Hazai pályán kapott ki újra az újonc Darazsak Sportakadémia

A két nyeretlen csatájából a vendég TFSE-MTK került ki győztesen a női kosárlabda NB I alsóházi rangadóján.

Kisalföld.hu

A sárga mezes soproniak csak az utolsó negyedet tudták megnyerni.

Fotó: hunbasket.hu

Darazsak Akadémia–TFSE-MTK 48–80 (8–29, 12–19, 3–22, 25–10)

Sopron, női NB I,  200 néző. V.: Szilágyi, Nepp, dr. Popgyákunik.

Darazsak: Kovács G. 6, Toman R. 8, HORVÁTH B. 4, JEVTOVICS 16, Marics 9. Cs.: Sinka-Pálinkás 3/3, Szikszai, Janzsó 2, Gergő, Csaplár-Nagy. Edző: Szrdjan Radulovics.

TFSE-MTK: DUL P. 6, GÁBOR 7, Szabó F. 7/3, MANIS 15/3, PRECHTEL 20. Cs.: TÓTH F. 7/3, Gyöngyösi 6, Pusztai 3/3, Kókai 6/3, Király 3/3, Vígh. Edző: Hegedűs Péter.

Csalóka, hogy két nyeretlen csapat csapott össze, de tény, hogy az újonc hazaiak mellett a szintén többnyire élcsapatokkal találkozó TFSE-MTK-nak sem volt győzelme – viszont több élcsapatot is alaposan megszorongatott. A soproni összecsapást egy 11-0-s két és fél perccel indították a vendégek, és megilletődött játékkal a hazaiak, hamar időt kellett kérnie Szrdjan Radulovicsnak. Bő egy perccel később 0–13-nál Horváth B. révén megszerezte első pontjait a Darazsak Akadémia csapata. Utána már akadt egy-két szép villanása a hazai együttesnek, ám a TF-MTK akcióit csak ritkán tudta kivédekezni, így a negyed végére 20 pont fölé nőtt a vendégelőny. A második negyed már kiegyenlítettebb játékot hozott, a fiatal hazai csapat helyenként ügyesen kombinált, de a rutinosabb vendégek szünetig közel 30 pontra növelték előnyüket.

A harmadik negyed nagyon egyoldalú játékot hozott, támadásban pontatlanok, tanácstalanok voltak a hazaiak, a nyeretlenek csatáját simán nyerte az esélyes TFSE-MTK csapata. A soproniakat azért illeti dicséret, mert a nagy hátrány ellenére nem törtek meg, és – igaz, inkább a vendégek cserejátékosai ellen – megnyerve a 4. negyedet valamit "kozmetikáztak" vereségük mértékén.

Srdjan Radulovic: – Ellenfelünk jól játszott, leckét adott nekünk a kosárlabdából. A fejlődés egy folyamat, melyben vannak fájdalmas pillanatok. Nem várhattunk jobb eredményt, nagy különbség mutatkozott a lepattanók terén, és nem voltunk veszélyesek távolról. Voltak üres dobásaink, de azok nem ültek, ezért centerbe igyekeztük bejátszani a labdát. Ebben előbbre kell lépnünk, különben megkönnyítjük az ellenfeleink dolgát. Mindenekelőtt az ilyen típusú mérkőzésekhez kell hozzászokni, ahol erősebbek a kontaktok, nagyobb a sebesség. Ez nem az U23 vagy a juniorbajnokság, hanem az élvonal, és ezeket még meg kell tanulniuk a lányoknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában