Oktoberfest a győri Audi-iskolában – Német sörök, bajor zene várta a vendégeket – Fotók, videó

Hatodik alkalommal rendezte meg pénteken az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány, valamint az Audi Hungaria Iskolaközpont a német hagyományokat ápoló és bemutató Oktoberschulfestet. A program az iskolaközösségnek készült, az Oktoberfesten mintegy több százan vettek részt az intézmény sportcsarnokában.

Kisalföld.hu

Német sör, bajor perec, egyéb ételspecialitások, számos gyerekprogram és élő zene mellett ünnepelhettek együtt a résztvevők pénteken, akiket az esemény kezdetén Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Andreas Gering az iskola igazgatója köszöntött. Ezt követte az óvodások műsora, amelyben a bajor tánc alapjait mutatták be a vendégeknek - mindenki számára ünnep volt az idei Oktoberfest is.

Oktoberfest
Oktoberfestet rendeztek a győri Audi-iskolában.
Fotó: Molcsányi Máté

– Hatodik alkalommal rendeztük meg a Oktoberschulfestet. Úgy ahogy a magyar, a német ünnepeket is megtartjuk iskolánkban. Így, minden évben a német kultúrát is egy hagyományőrző fesztivál keretében ismertetjük meg a szülőkkel, gyermekkel egyaránt – mondta el lapunknak mondta Oláhné Tóth Márta, az Audi-iskola gazdasági és tanügy-igazgatási vezetője. 

A program az iskolaközösségnek készült, mintegy ezer embert megszólítva, melyen a tanárok, a technikai dolgozók, a szülők és gyermekeik is részt vettek az intézmény sportcsarnokában. 

A rendezvény díszletében, hangulatában is a németországi Oktoberfestet idézte. A söröshordó csapraverése, a bajor zene, a bajor ételek, italok mind-mind a német hagyományt mutatták be. A hordócsapolásnál egy kis hiba csúszott a gépezetbe, ugyanis többszöri próbálkozásra sem sikerült meglékelni a hordót. Sajnos egy korsó is bánta az estét, véletlenül összetört a kalapálás közben.

– Az eseményre a résztvevők többsége bajor népviseletben érkezett. Igyekeztünk minden korosztály számára izgalmas programokat szervezni. A kicsiket légvár, szépség és kézművessarok, népi fajátékok, a nagyobbak diszkó, léghoki, táncgép, és csocsóaasztal várta. Ezenkívül autóversenypálya, és különböző ügyességi játékok is szerepeltek a kínálatban –fogalmazott.

A szülőkről sem feledkeztünk meg, részükre sváb zenekarral, német sörökkel, finom bajor ételekkel készültünk.

– részletezte Oláhné Tóth Márta. 

Mint mondta: az eseménynek minden évben közösségösszetartó ereje van, a színpadon most is zenekar gondoskodott az éjszakába nyúló jó hangulatról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában