Nyugdíjas találkozó: dallal, tánccal, szavalattal mutatkoztak be Mosonmagyaróváron - fotók, videó

Mosonmagyaróvárról és környékéről tizenhat produkcióval mutatkoztak be a nyugdíjasok a Fehér Ló Közösségi Házban szervezett kistérségi kulturális találkozó keretében. Az aktív nyugdíjas létről elismerően szólt Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője.

Mészely Réka

Szavalattal, tánccal, bohózattal mutatkoztak be többek között a térség nyugdíjasai és nyugdíjas csoportjai a Fehér Ló Közösségi Házban csütörtökön délután. 

A nyugdíjasok tánccal, dallal, szavalattal mutatkoztak be.
A nyugdíjasok tánccal, dallal, szavalattal mutatkoztak be. 
Fotó: Kerekes István

Több mint ezer nyugdíjast fognak össze

Az eseményt megnyitó Bujdosó Zoltán, a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntőjében egy örömhírről is beszámolt. A 28 nyugdíjasklubot összefogó egyesület a napokban vehette át a Mosonmagyaróvár Civil Társadalmáért díjat a szépkorúak életminőségének javítása érdekében végzett színvonalas közösségépítő programok szervezéséért, a társadalmi felelősségvállalásban végzett példamutató tevékenységéért. 

– Ez a nagy díj, nagy érték és megtisztelő számunkra – emelte ki Bujdosó Zoltán, aki köszönetet mondott többek között a szervezet korábbi vezetőinek, Petőné Marikának és Hammerl Frigyesnének, akik odaadó és példamutató tevékenységükkel előre vitték az egyesületet.

Példát mutatnak

A díjhoz gratulált Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. Elismerően szólt arról, hogy a nyugdíjas szervezetek értelmes elfoglaltságot biztosítanak tagjaiknak, akik műsorokkal színesítik a programokat. 

– Önök aktív életükben és most is alkotnak. A felnövő generációknak példát mutatnak – húzta alá Nagy István. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában