Labdarúgás

2023.11.23. 11:17

Az ETO NB III-as csapatában játszik a parmai legenda fia

Kisalföld.hu

Alessandro Lucarelli (balra), a fia, Matteo az ETO melegítőjében látható. Fotó: facebook

Három mérkőzést játszott eddig az ETO Akadémia NB III-as csapatában az olasz Matteo Lucarelli, a Parma egykori legendája, Alessandro Lucarelli fia.
Az édesapja arról nevezetes többek között, hogy csapatkapitányként a negyedosztályból rekordidő alatt az élvonalig vezette a Parma Calcio 1913 nevű csapatot.
A kék-sárga klub 2015-ben csődbe ment, ez után Alessandro Lucarelli megígérte a szurkolóknak, hogy a szövetség által negyedosztályba sorolt együttest visszavezeti az élvonalba. Sikerült is az, ami még egyetlen olasz csapatnak sem, három idény alatt a negyedosztályból a Serie A-ba küzdötték magukat. 
A hátvéd 40 éves volt, amikor visszajutottak..Összesen 333 bajnokin viselte a Parma mezét.
A fia, Matteo 22 éves belső védő, Győrbe igazolása után az NB III-ban a Bicske ellen mutatkozott be a csapatban, majd a Dorog és legutóbb a Tatabánya ellen is pályára lépett.
A fiatalember a Parmában - hol is máshol - kezdett el futballozni, majd több olasz csapatot követően 2022 február 1-jén a bolgár Carszko Szelo együttesébe igazolt.
„Matteo Lucarelli elég viharos időszakon van túl. A bolgár első osztályban játszott, de a klubja megszűnt, Olaszországban pedig nem kapott megfelelő ajánlatot, kereste a helyét.A szezon végéig  marad nálunk egyelőre. Az NB III-ban játszik, közben már az első csapattal is edzett néhányszor. Azt kértük, mutassa meg, mit tud, jelentene-e erősítést a számunkra” - fogalmazott vele kapcsolatban Köteles László, az ETO sportigazgatója.
A Lafnitz elleni felkészülési mérkőzésen pályára lépett a zöld-fehéreknél a 4-szeres ghánai válogatott szélső, a 27 éves Opoku Ampomah.
„Játékostársam volt a Beverennél, majd elment a Fortuna Düsseldorfba, utána pedig az Antwerpenbe - folytatja Köteles László. - Nincs döntés róla, ezért hazautazott. Nem akarunk kapkodni, három mérkőzés van hátra az NB II idei idényéből, jelenleg ezekre koncentrálu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában