Női labdarúgás

2024.07.03. 11:34

Négy győri játékos a nemzeti válogatottban

A magyar A-válogatott július 12-én Bakuban Azerbajdzsánnal, július 16-án Gyirmóton Törökországgal mérkőzik meg az Európa-bajnoki selejtező sorozat utolsó két fordulójában.

Kisalföld.hu

Fotó: mlsz.hu

Szarvas Alexandra magyar szövetségi kapitány kihirdette a válogatott keretét, a meghívottak között 14 idegenlégiós szerepel. Nemzeti csapatunk jövő héten utazik el Bakuba, hogy július 12-én 18 órakor megmérkőzzön Azerbajdzsánnal, majd július 16-án 19 órakor Törökországot fogadja a gyirmóti Alcufer Stadionban. 

Az Eb-selejtezőn a válogatottnak időrendi sorrendben eddig egy döntetlen (Magyarország-Azerbajdzsán 1-1), két vereség (Törökország-Magyarország 2-1, Svájc-Magyarország 2-1) és egy győzelem (Magyarország-Svájc 1-0) a mérlege, ennek megfelelően négy ponttal csoportja harmadik helyét foglalja el, két ponttal lemaradva Törökországtól.

A keret június utolsó és július első hetében két háromnapos összetartással hangolt az utolsó két Eb-selejtező mérkőzésére.  

- Mindenképpen azt a küzdőszellemet és mentalitást várom el a csapattól, mint amit a svájci válogatott ellen is bemutatott. A türelmes játék mellett kulcsfontosságú lesz a biztos védekezésből kiinduló bátor, támadó foci. Az előző meccsből kiindulva a befejezéseinken egyértelműen javítanunk kell. Mivel klubelfoglaltság miatt nem mindenki tudott részt venni a közös felkészülésben, ezért az összetartások során inkább a csapattaktikán és az egyéni taktikán volt a hangsúly. Ezenfelül mivel többen még el sem kezdték a felkészülést és csak egyéni programjuk volt, így ebben a kétszer három napban főként arra fókuszáltunk, hogy a lányoknak minél több labdaérintésük legyen, így többnyire játékos feladatokat gyakoroltattunk velük. Emellett az volt a cél, hogy minél jobb állapotba hozzuk a játékosokat - nyilatkozta az MLSZ honlapjának Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Válogatottunk július 16-án, 19 órakor sorra kerülő, Törökország elleni mérkőzését az M4 Sport közvetíti. A gyirmóti találkozóra a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyeket vásárolni 1500 forintos egységáron.  

A magyar válogatott kerete 

Kapusok:
Schildkraut Fruzsina (Gazientep Asya Spor)
Szőcs Réka (Budaörs SC)
Terestyényi Anna (1. FFC Turbine Potsdam)

Védők:                       
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Nagy Virág (U.C. Sampdoria)
Németh Diána (VfL Wolfsburg)
Németh Hanna (SV Werder Bremen)
Öreg Cintia (ETO FC Győr)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)

Középpályások:
Csányi Diána (FC Zürich)
Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Könczeyné Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Mayer Zsófia (Puskás Akadémia FC)
Nagy Fanni (ETO FC Győr)
Nagy Viktória (FTC-Telekom)
Papp Luca (VfL Wolfsburg)
Szabó Viktória (FC Zürich)
Zeller Dóra (1. FC Köln)

Támadók:                  
Csiki Anna (BK Häcken)
Kaján Zsanett (Como 1907)
Pápai Emőke (SV Werder Bremen)
Pusztai Sára (Besiktas JK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában