kisalfold.hu videó

2024.07.05. 20:01

Hatalmas játszótér lett a belváros – Látványos fotók a Győrkőcfesztivál megnyitójáról + videók

A Vaskakas Bábszínház szervezésében a megyeszékhely belvárosa óriási játszótérré változott, elkezdődött pénteken a Győrkőcfesztivál, az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja. Hatalmas játszótér lett a belvárosból, három napig tartanak a programok.

Kisalföld.hu

Tizenhetedszer is a gyerekek kezére került a város, pénteken este hét órától Rab Viki, a Vaskakas Bábszínház zeneszerzőjének dalaiból összeállított koncerttel vette kezdetét a Győrkőcfesztivál megnyitója. A Vaskakas repertoárján szereplő népszerű mesék hősei, Dorka, Madárijesztő, Bádogember, Oroszlán az Ózból, Maugli, Akela, Balu A dzsungel könyvéből várta a kicsiket a Dunakapu téren. 

Elhangoztak a kedvenc győrkőc-ételekről szóló megzenésített Lackfi -versek is a Paradicsomleves betűtésztával című előadásból. A bábszínészek, Bánky Sára, Bársonyosi Dávid, Darvas Emőke, Dunai Júlia, Ragán Edit, Sebestény Bernát, Szukenyik Tamás, Urszinyi Ádám, Vitányi Juhász István élménydús koncerttel készültek, és énekeltek a győrkőcöknek. 

Hatalmas játszótér lett a belváros

A megnyitó látványos óriásbáb felvonulással folytatódott, a langaléták, hosszúlábúak, óriásira nőtt mesehősök bemutatkozása után, a győrkőcökből álló tömeg a Bécsikapu tér érintésével a győri városháza felé vette az irányt. A kulcsátadó ceremóniára is sokan voltak kíváncsiak a Városháza előtt, a programok szombaton és vasárnap is folytatódnak. 

Győrkőcfesztivál. Az idei év szlogenje „mint hal a vízben” és ehhez kapcsolódva ezernyi vizes tematikájú programmal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Szombat reggel 10 órától este 8 óráig, vasárnap pedig délelőtt 10 órától este 6 óráig várják a gyermekeket a Radó-szigeten, a Széchenyi téren, Király utcában, a Kazinczy utcában, a Bécsi kapu tér és a rakpartokon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában