Jjubileumi év

2024.07.03. 13:47

Százan fújták a Star Wars zenéjét Mosonmagyaróváron

Miután külön bemutatkoztak, együtt fújták a zenét a fennállásuk hetvenötödik évét ünneplő Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, a Kühne Koncert Fúvószenekar és a Mofém Fúvószenekar tagjai.

Mészely Réka

A zenekarok külön is bemutatkoztak és együtt is felléptek.

Fotó: Divós József

Idén ünnepli fennállásának 75. évét a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és a Lajta-parti város két felnőtt-­fúvószenekara, a Kühne Koncert Fúvószenekar és a Mofém Fúvószenekar. A jubileumi év alkalmából nagyszabású fúvósfesztivált szerveztek a Wittmann Bistro támogatásával a Wittmann Antal parkban. 

– Leventezenekarok egészen a második világháborúig működtek Mosonmagyaróváron. 1949-ben alakult meg a Kühne Koncert Fúvószenekar és a Mofém Fúvószenekar, a mosoni és a magyaróvári városrésznek is így volt együttese. Ahogyan a kezdet kezdetén, 75 évvel ezelőtt, úgy most is a zeneiskola adja az utánpótlást a két nagy zenekarnak. Korábban a fúvószene napja keretében léptünk fel együtt. Már tavaly felmerült a gondolat, hogy a fennállásunk 75. éve kapcsán újból együtt lépjünk fel, és közben mindenki mutassa meg saját magát is – tudtuk meg Vitéz Pétertől, a Mofém Fúvószenekar elnökétől. 

Az eseményt a két nagy zenekar hozta „tető alá”, bemutatkozási lehetőséget nyújtva az iskola ifjúsági fúvószenekarának is, melynek karmestere, Kovács Tamás József vezeti a Mofém Fúvószenekart is. 
Elsőként a legifjabbak nyújtottak ízelítőt a Wittmann parkban tudásukból. Ifjabb Vámos Gábor vezetésével a Kühne Koncert Fúvószenekar szerepelt, majd a Mofém fúvósai szórakoztatták a közönséget klasszikus és könnyűzenei átiratokkal. 
A közös muzsikálásra is lehetőség nyílt: együtt fújták mintegy százan a Star Wars és Morricone zenéit, indulókat, az eseményen közreműködött a Haller mazsorettegyesület csoportja is. 

– Keressük továbbra is a fellépési lehetőségeket Mosonmagyaróváron és környékén, akár a nyár folyamán. A 06-30/288-7671-es telefonszámon lehet erről érdeklődni nálam – emelte ki Vitéz Péter. 
Arról is beszámolt, hogy a 41 tagú Mofém Fúvószenekar fiatal csapat, jelenleg az átlagéletkor 18–19 év. 

– Örömmel vesszük a támogatásokat is. Szeretnénk fennállásunk hetvenötödik évét méltóképp megünnepelni. Terveink között szerepel, hogy új fellépőruhát is beszerezzünk – hangsúlyozta az egyesületi elnök, megjegyezve, hogy október 19-én a Part Rendezvényházban lesz a gálaünnepük. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában