Színház

2024.07.05. 14:45

Füredi templomromban kelt életre A pacsirta a Soproni Színház előadásában

Meghívták a Balatonfüredi Kisfaludy Színházi Fesztiválra a soproni teátrum hatalmas sikerű előadását, a Kéry Kitti által rendezett A pacsirta című színművet, amely Jeanne d’Arc történetét mutatja be és a nemrég véget ért évad egyik kiemelkedő sikereként vonult be a Soproni Petőfi Színház életébe.

Kisalföld.hu

Az előadást július 4-én este láthatta a közönség a Papsoka templomromban. 

Színház
Balatonfüreden is óriási sikere volt A pacsirtának Fotó: Soproni Petőfi Színház

A rendező életének fontos része ez a darab, több számára, mint egy előadás. Lelkének, szakmai pályafutásának mérföldköve, s talán erkölcsi igazodási pontja is. „A múlt barbárságai erőteljesen szembesítenek a jelennel, ahogy az egyszerre több szerepet is alakító színészek újra játsszák Jeanne d’Arc, A pacsirta katartikus történetét” – hangsúlyozta a rendező. 

Pacsirta
Kéri Kitty életének életének fontos része ez a darab Fotó: Rombai Peter \ RepeszTech

Kéri Kitty a következő soproni évadban a mai magyar kortárs drámaírói mezőny kiemelkedő tehetségének, Pass Andreának az Eltűnő ingerek című drámáját rendezi a Soproni Petőfi Színházban kamaraszínházi térben, akárcsak A pacsirtát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában