Kiállítás

2024.07.03. 13:00

Népi iparművész gyöngyékszerei a mosonmagyaróvári könyvtárban

A mosonmagyaróvári kötődésű Vassné Juhász Andrea népi iparművész gyöngyékszereiből nyílik kiállítás a mosonmagyaróvári könyvtárban pénteken 17 órától. A tárlat augusztus 28-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kisalföld.hu

Pénteken 17 órától Vassné Juhász Andrea népi iparművész gyöngyékszereiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban. Köszöntőt mond Pap Alexandra. A tárlat augusztus 28-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

A mosonmagyaróvári kötődésű iparművészt gyermekkora óta érdekli a kézművesség világa. Kezdetben varrással foglalkozott hobbitevékenységként, mely később tanult mesterségévé vált. 1979-ben a győri Rejtő Sándor Textilipari Szakközépiskolában végzett, 1979-1983-ig Magyaróvári Kötöttárugyárban dolgozott. Ezt követően textilipari technikumot szerzett, 1983 óta Budapesten él. 2006-ban kezdett el népi gyöngyékszer készítést tanulni, megszerzett tudását azóta is folyamatosan fejleszti különféle tanfolyamok, továbbképzések formájában. 2019-ben akkreditált népi ékszerkészítő tanúsítványt, 2021-ben akkreditált népi játszóházvezetői tanúsítványt, majd 2024-ben népi iparművészi minősítést is szerzett. Gyöngyékszereinek készítésénél előszeretettel használja a magyar hímzés különféle motívumait. Munkái számos kiállításon és pályázaton szerepeltek. Második önálló kiállításának célja, hogy minél szélesebb körökkel ismertesse meg a gyöngyfűzés hagyományát, szépségeit.

A kiállításra a belépés díjtalan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában