Rajongás és sztárok – Győri rajzok a Follow the Flow-nak, Rúzsa Magdinak, Sebestyén Balázséknak – fotók, videó

Erdélyi Tibor olyan hobbit választott magának, amiben igazán el tud mélyülni: rajzol. A portrék viszont elsősorban sztárokról és sztároknak készülnek: Zalatnay Sarolta, Köllő Babett, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, csak hogy néhányat említsünk. A győri fiatalember jelenleg karbantartóként dolgozik, de van valami ami nem hiányozhat az életéből. A rajzolás. Rajongás és sztárok – otthonában osztotta meg emlékeit lapunkkal.

Kisalföld.hu

A győri Erdélyi Tibor hároméves kora óta rajzol. Mint mondja, kézügyességét szülei vették észre, tehetségét a Kovács Margit Óvodában, majd a Győri Kovács Margit Általános Iskola és Iparművészeti Szakgimnáziumban gyakorolhatta. Rajongás és sztárok – Erdélyi Tibor mindig örömmel rajzol.

Rajongás és sztárok – Erdélyi Tibor örömmel rajzol, majd miután megörökítette a celebeket, át is adja számukra az elkészült alkotást.
Rajongás és sztárok – Erdélyi Tibor örömmel rajzol, majd miután megörökítette a celebeket, át is adja számukra az elkészült alkotást.
Fotó: Csapó Balázs

– Az alkotásban a zene segít, érzelmi alapon rajzolok. Természetesen a negatív és persze a pozitív élmények is papírra kerülnek előbb utóbb, de annak idején először testvérem rajzeszközeivel próbálkoztam, és ismerkedtem meg a papírceruzával, majd azokkal az eszközökkel, amiket ma is használok – fogalmazott lapunknak Erdélyi Tibor. 

Mint mondja: elsősorban portrékat készít, nem akárkikről. A rajzok sztárokról és sztároknak készülnek. Összeszámlálhatatlan ilyen alkotása van már, az első képet a Follow the Flow együttes tagjai kapták. Tibor ugyanis nem csak lerajzolja a celebeket, hanem fel is keresi őket, hogy az elkészült portrékat átadja számukra. 

Rajongás és sztárok – mutatjuk a lerajzolt celebeket:

– A három srácot egy képen örökítettem meg. Arra gondoltam mi lenne ha át tudnám adni nekik. Éppen az Audi aránéban léptek fel, ahol igaz nagy kihívás volt bejutni a backstgae-be, de végül sikerült. Nagyon örültek a képnek, és én is feldobódtam a találkozástól. Őket számtalan celeb követte már –mesélte. 

Ilyen volt például Rúzsa Magdi, Zalatnay Sarolta, Nótár Mary, Köllő Babett, Csondor Kata vagy éppen Tóth Gabi. Legutóbbi alkalom pedig a TV2 Szerencsekerék című műsor forgatásán akadt, itt Kasza Tibinek, és a Sydney van den Bosch-nak nyújtotta át a róluk készült portrérajzot. 

Ahogy Tibor fogalmaz: azokat a celebeket rajzolja le, akik közel állnak hozzá, vagy hallgatja a dalaikat, vagy csupán a személyiségük miatt. Utóbbira volt példa a három ismert rádiós: Sebestyén Balázs, Rákóczy Feri és Vadon Jani esete is. 

– Egyesével rajzoltam le őket. Nem tudtam hol adjam át, ezért úgy döntöttem, hogy felutazom a fővárosba, a rádió stúdiójához. Éjjel 2-kor keltem, hogy és elindultam, hogy az adás kezdet előtt, reggel 6 előtt odaérjek az épület előtti parkolóba. Itt először Ferivel találkoztam, aki meg is köszönte, a rajzot, és megjegyezte, hogy milyen kitartó vagyok, hogy képes voltam emiatt éjjel felkelni és utazni. Aztán Janival is találkoztam, Balázzsal viszont nem tudtam. Aztán a rádióadásba szóba is jöttek a rajzok, hogy milyen ajándékot kaptak a fiúk. Balázs viccelődött, hogy ő nem találkozott velem, és ha már elmentem emiatt Győrből, süthettem volna nekik almás pitét. Hallottam az adásban, hazajöttem és elkezdte, almás pitét készíteni. Másnap, ugyanúgy éjjel kettőkor keltem, és elvittem nekik a süteményt, majd a parkolóban leptem meg vele Balázst és a többieket –emlékezett vissza Tibor. 

  • Rajzok a sztároknak 
  • Jótékonysági kiállítások 
  • A mottó: adni jó!

Hozzátette: nem rajzolok naponta, van amikor hetekig, de folyamatosan gondolkodom, hogy kiket tudnék még megörökíteni. 

Figyelem a sztárokat, különösen akkor ha vármegyénkbe érkeznek, és ha már itt vannak a közelben egy-egy fellépés kapcsán, akkor meglepem őket. 

A győri fiatalember örömmel rajzol. Volt már kiállítása is, két jótékonysági. Az egyikkel a Gézengúz Alapítványt – akik beteg gyermekekkel, és koraszülöttekkel foglalkoznak – támogatta, a másikkal pedig az Országos Mentőszolgálat egyik alapítványát. A mottója: „Adni jó!”. 

Rajongás és sztárok – a győri fiatalember lerajzolta már Rúzsa Magdit, Zalatnay Saroltát, Nótár Mary-t, Köllő Babettet, Csondor Katát vagy éppen Tóth Gabit is.
Rajongás és sztárok – a győri fiatalember lerajzolta már Rúzsa Magdit, Zalatnay Saroltát, Nótár Mary-t, Köllő Babettet, Csondor Katát vagy éppen Tóth Gabit is.
Fotó: Csapó Balázs

– Szeretnék támogatni ilyen szervezeteket, ahol nagy szükség van a támogatásra. Hamarosan szeretnék egy újabbat is szervezni, hogy ne csak a sztároknak rajzoljak, hanem hogy a rajzaimmal segítsek is – zárta a szavait Erdélyi Tibor, aki ugyan még nem döntötte el, hogy ki lesz a következő celeb akit megörökít, de nem hagyja abba, és vallja: majd élet hozza magával a lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában