Jótékonysági kiállítás

2021.09.07. 07:22

A győri férfi a mentők támogatásáért adja el rajzait – Videó

Erdélyi Tibor második alkalommal rendez jótékony célú kiállítást rajzaiból. Eladott képeinek bevételét az Országos Mentőszolgálatnak ajánlja fel.

Sperling Krisztina

A győri Erdélyi Tibor karbantartóként dolgozik az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Műszaki Ellátó Szervezeténél. Életében fontos szerepet játszik, hogy segítsen, adhasson másoknak. Munkáját is ezért szereti a leginkább. A fiatalember szabadidejében festményekről, fotókról készít másolatokat ceruzával. Rajzai között portrék, állatokról készült rajzok, de műalkotásokról készült másolatok is szerepelnek.

2018-ban már volt egy jótékonysági kiállítása. Akkor a Gézengúz Alapítványnak ajánlotta fel a képeinek eladásából befolyt összeget. Második kiállítását tavaly márciusban láthatták volna az érdeklődők, de a koronavírus-járvány miatt le kellett mondania.

– Borzasztóan csalódott voltam. Annyira adni akartam – mondta. Hozzátette, most, hogy végre megvalósíthatja a tervét, szeretné, ha ez az esemény még inkább a segítségről szólna. A megnyitó napján az Országos Vérellátó Szolgálat is jelen lesz, így a véradókat is szeretettel várják a kiállításra.

A tárlatról

A kiállítás időpontja és helyszíne: Likócsi Közösségi Ház udvara, Esztergető utca 12. A megnyitót szeptember 7-én 15.30-kor rendezik. A véradásra 16–19 óra között várják az önkénteseket.

A kiállítást Hajtó Péter önkormányzati képviselő, valamint Mocskonyi Nóra, az Országos Mentőszolgálat alapítványának munkatársa nyitja meg, aki bemutatja a szervezet munkáját, céljait. A kiállított rajzok szeptember 21-ig tekinthetők meg a Likócsi Közösségi Ház nyitvatartási ideje alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!