Magu Völgy

2024.07.07. 11:16

Add tovább a szeretetet! A szerelemprojekt, ami hétköznapi életünk lassítására inspirál - fotók

A Magu Völgy kreatív tér, amit a művészet és az alkotás szeretete hat át. Különleges foglalkozásokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket. Az idei Győrkőcfesztiválon is részt vesznek.

Schuller Vivien Csenge

S. Huszár Lilla két gyermekével (felvételünkön Amarilla) együtt készíti el a termékeket. Fotó: Csapó Balázs

Kreatív, oktató foglalkozásokat tartunk elsősorban az akvarellfestésből kiindulva, de más technikákkal is dolgozunk. A lényeg a szabadság. Fesztiválokon és más érdekes helyeken témához kapcsolódó foglalkozásokat tartunk, kávéházban kávéval dolgozunk, állatkertben állatokat, botanikus kertben növényeket, madarakat festünk

– kezdte történetüket S. Huszár Lilla kapuvári hegedűművész-tanár, akvarellfestő. 

– A Magu Völgy inkább egyfajta hozzáállás az élethez. Arra koncentrálunk, hogy mit akarunk meglátni: a szeretetet, a kedvességet, a szépséget. A Covid alatt sok szabadidőnk volt, kerestük a lehetőséget, hogyan tudnánk több időt együtt tölteni édesanyámmal. A projektünk végül kinőtte magát – mondta el Süli Amarilla Luca, a völgy egyik megálmodója, S. Huszár Lilla lánya. Mellettük még öccse, Süli Levente is részt vesz a vállalkozás munkálataiban. 

– Közel húsz éve kezdtem akvarelltechnikával festeni, jelenleg diópác-, porpasztell- és olajfestményeket is készítek. A legnagyobb élmény, ha a természetben készíthetek el egy festményt. A foglalkozásom hegedűművész-tanár, a soproni Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolában dolgozom. Emellett a festészet megadja számomra az elmélyült alkotás nyugalmát, a kikapcsolódást. A színek, virágok harmóniája, szépsége valósággal késztet arra, hogy a zene mellett ilyen módon is kifejezzem magam – osztotta meg lapunkkal Lilla. 

Amarilla hozzátette: – Nem megélni akarunk ebből. Ez szerelemprojekt. Azt tartjuk szem előtt, hogy az is maradjon. Hogy ne legyen stresszes, az alkotás örömének megtartása a lényeg. Így lelassítunk, kikapcsolunk, körülnézünk. 

– Mivel zenész vagyok, a lányom pedig táncoktató, így a festésbe is belevisszük ezeket a művészeti ágakat. Az idei Győrkőcfesztiválon is részt veszünk, a témánk: Mint hal a vízben. Belemerülő nevű foglalkozást készítettünk öt állomással. Lesznek vizes játékok, dolgozunk a színekkel, motívumokkal – részletezte a programokat a festő. 

– A Magu név egy meséből ered. Kislány koromban sok mesét és verset tudtam kívülről, de néha félreértettem azokat. A Bársonyka házassága című költeményben van egy sor: fátylát a pókok maguk szőtték. Ebből kihagytam a pókokat, hiszen a „maguk” szőtték. Úgy gondoltam, léteznek ezek az erdei lények, akik egy völgyben élnek. Szerintem amikor szeretetteljesen, kedvesen cselekszünk, akkor mindannyian „maguk” vagyunk, ha alkotunk, az már a Magu Völgy. Mi is ezt csináljuk, ajándékokat adunk magunknak és „maguknak” – osztotta meg vállalkozásuk eredetét Amarilla. 

Úgy gondolják, a Vándorkártya nevű termékük az az alkotásuk, ami a legjobban magába foglalja a Magu völgy teljes értékrendjét és üzenetét. Az Adj tovább egy kis szeretetet! mottóval készülnek a kedves üzeneteket tartalmazó kártyák. Van olyan pillanat, amikor úgy érezzük, hogy ezeket a kis üzeneteket ki kell mondanunk, de nem mindig tesszük meg. Egy ilyen kedves kártyával viszont ki tudjuk fejezni azt, amit nem merünk szavakkal elmondani. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában