Női kosárlabda

3 órája

NB I – Nem játszott jól, de biztosan nyert Sopronban a SERCO UNI Győr

A SERCO UNI Győr 46 ponttal nyert az újonc Darazsak Sportakadémia vendégeként.

Kisalföld.hu

Kiss Virágék (zöldben) biztosan nyertek a soproni fiatalok ellen.

Fotó: Tóth Zsombor

Darazsak Sportakadémia–SERCO UNI Győr 51–97 (18–27, 12–21, 13–28, 8–21)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Söjtöry, Major, Jankovics.

Darazsak: Kovács G. 12/6, Szikszai 3/3, Toman R. 4, JEVTOVIC 8, MARIC 14. Cs.: Csaplár-Nagy 4, Völgyi 4, Gergő 2, Sinka-Pálinkás, Horváth B. Edző: Szrdjan Radulovics.

SERCO UNI Győr: Angyal 7/3, Mészáros 2, DUBEI 25/6, Telenga 4, KISS V. 20. Cs.: Garbin 10/6, GOREE 9, Wentzel 9, DOMBAI 11/6, Ács. Edző: Cziczás László.

Nagyjából két percre volt szükség, hogy a győriek felvegyék a megfelelő hőfokot, egyből egy 7–0-ás rohammal nyomatékosították, hogy nem szeretnének esélyt adni a lelkes, roppant fiatal hazaiaknak (3–9). A folytatásban sikerült még kicsit növelni az előnyön, de igazán leszakítani a soproniakat nem tudták a vendégek (18–27).

A második szakaszt is kissé álmoskásan kezdte a győri gárda, így nem nagyon módosult a különbség, a negyed közepén azért sikerült jobban ellépnie (16. perc: 26–42). Felkeményedett a védekezésük, és ennek volt az eredménye, hogy a nagyszünetben 30–48-at mutatott az eredményjelző.

A második félidő hazai kosárral kezdődött, amire Garbin triplával felelt. Az ausztrál játékos újabb hármasa után 20 pontra nőtt a győri előny (34–54). A folytatásban is domináltak a zöld-fehérek, az olló egyre jobban kezdett kinyílni (27. perc: 38–67). Láthatóan kezdte felőrölni a Darazsak fiatal játékosainak ellenállását a győri gárda. A zárófelvonás előtt 76–43 volt a látogatóknak, a negyedet egy dudaszós soproni tripla zárta le.

Az utolsó tíz percben már igazából mindkét csapat arra figyelt, hogy sérülésmentesen lepörögjön az idő. Néhány szép megoldással a soproni fiatalok is észrevétették magukat, de ehhez kellett a kissé lankadó győri figyelem védekezésben, viszont támadásban a vendégek is mutattak jó dolgokat. Egyre közelebb kerültek a 100 ponthoz. Ez végül nem lett meg, a biztos vendéggyőzelem azonban igen.

Szrdjan Radulovics: – Egy euroligás csapat ellen mentálisan és fizikálisan is nehéz negyven percen keresztül kosárlabdázni. Elképesztő tapasztalat ez számunkra. Örülök annak, ahogy reagáltunk a nyomásra. Kevesebb hibát követtünk el, sokat dolgozunk a kizárásokon, és látom a fejlődést, mely a legfontosabb számomra. Annak is örülök, hogy a maximumot adják ki magukból a lányok, mindegy, ki az ellenfél. Bízom benne, hogy ez a jövőben kifizetődik.

Cziczás László: – Lelkes, fiatal csapattal játszottunk. Sosem könnyű ilyen ellenféllel szemben kosárlabdázni, hiszen felszabadultan, teher nélkül léptek pályára.. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, hat-hét új játékosunk van, azon dolgozunk, hogy mielőbb összeálljunk, de ez nem kéthetes történet. Az edzésmunkával nincs gond, jól dolgoznak a lányok, bízunk egymásban, és hisszük, hogy ennek meglesz az eredménye. A jó időszakokat kell minél hosszabb időre, lehetőleg az egész meccsre kitolni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában