Női kosárlabda

3 órája

NB I – Száz pontot dobva győzött az újoncnál a Sopron Basket

A Sopron Basket hullámzó teljesítményt nyújtott, de simán nyert Székesfehérváron.

Kisalföld.hu

Dávid Kornél KA–Sopron Basket 71–100 (10–33, 22–25, 22–11, 17–31)

Székesfehérvár, női NB I, 100 néző. V.: Frányó, Kovács N., Szilágyi.

DKKA: VARGA S. 16/9, KATONA B. 10, Makena 13/6, LAUFER 20/3, Hegedűs. Cs: Drávecz 2, Szűcs L. 3/3, DÁVID 7/3. Edző: Szentpáli Gergő. 

Sopron: Reid 4, Friskovec 11/9, Toman D. 8/6, VARGA A. 21/15, MONROE 15. Cs.: KRIVACEVIC 12/3, Papp K. 5, PAVLOPULU 17/6, Sitku 1, Böröndy 5. Edző: Gáspár Dávid.

Esélyeshez méltóan lehengerlő kezdéssel indított a Sopron az újonc otthonában, a nyitó etap derekán 17–2-re vezettek Gáspár Dávid tanítványai. A negyed második felében már nem volt ilyen egyoldalú a játék, de így is 20 pont fölötti előnyre tett szert a Sopron. A második negyed kiegyenlített játékot hozott, a biztos soproni vezetést nem fenyegette veszély. A félidő hajrájában egy 10–2-vel csaknem 30 pontosra nőtt a különbség, az első félidőben a mindhárom tripláját beemelő Varga Alíz vezetésével a távolról remekül célzó, közel 70 százalékkal (9/13) dobó soproniak 26 pontos előnyt szereztek. A harmadik negyedet meglepő módon nagyon lazára vették a soproniak, bár vezetésük nem forgott veszélyben. A záró etap elején viszont a 10 pontos lélektani határ közelébe zárkóztak fel a hazaiak. Utána azonban megrázta magát a Sopron, egy 14–5-tel 20 pont fölé növelte előnyét és ha a vártnál kicsivel nehezebben is, de lezárta a mérkőzést.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának. A második és a harmadik negyedük nagyon erős volt. Mi nem jól reagáltuk erre, és ez nem az, amit mi szeretnénk képviselni. Volt egy momentuma a mérkőzésnek, amikor az önbizalmat elvehettük volna az ellenfelünktől, de ezt nem tettük meg. Nem voltunk koncentráltak, nem védekeztünk eléggé keményen, sokkoltak bennünket egy rövid időre az agresszív kisegítések. A váltások után nem jó döntéseket hoztunk, lassan ment a labda, és ez rányomta az önbizalmunkra a bélyegét. Az egész játék képe nem tetszett. Ezt az ellenfelünk érte el nálunk és ezt szeretnénk megfordítani a későbbiekben, hogy ekkora hatással ne legyenek ránk. Abszolút gratulálok nekik, nagyon ügyesen és szépen játszottak, látszik, hogy jó munka folyik náluk. Gratulálok a lányaimnak is, hogy ebből a mélypontból sikerült visszajönni, váltani, és egy biztonságos különbséggel lezárni a meccset. El kell gondolkodnunk azon, hogy lehet ennyi pontot kapni. Nem ez az út, amelyiken szeretnénk járni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában