Ünnep

3 órája

Színes kavalkád a tökfesztiválon Jánossomorján - Fotók

Színes kavalkád fogadta a jánossomorjai Balassi Bálint Művelődési Házba érkezőket szombaton: terménykiállítás, ételkóstoló, töklámpásfaragás, gyerek-kézművesfoglalkozás sem hiányozhatott.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Az évek folyamán egyre gazdagabb programmal készülnek a szervezők a tökfesztiválra érkező vendégeknek. Tizenkilenc éve szervezték meg először a rendezvényt, mely most a tizennyolcadik a sorban (egy év a pandémia miatt maradt ki). Sokan összefogtak a rendezvény sikeréért: helyi civil szervezetek, intézmények, de cégek is hozzájárultak a színesítéséhez. 

Annak is hagyománya van, hogy aki teheti, elhozza a legszebb terményeit, de termékbemutató, sütemény- és ételkóstoló mellett töklámpát is lehetett faragni. Az eseményen adták át a „Szép közterület” díjakat is. Este töklámpás felvonulás zárta a programot. 

A Maglódi család standjánál igazi különlegességeket lehetett kóstolni: így a saját készítésű birsalmasajt mellett zölddió desszertet, kandírozott gyömbért, szőlőlekvárt, babos zakuszkát kínáltak, de a vákuumos befőzés titkaiba is beavatták az érdeklődőket. A Balassi Bálint Nyugdíjas Klub tagjai is kitettek magukért: ők is sok finomsággal várták a vendégeket, és adományokat gyűjtöttek a klubnak. 

Idén lekváros süteményeket fogadtak, az édes nyalánkságokból bárki kóstolgathatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában