Döbbenetes

2024.07.04. 12:10

Nem ember, hanem gép? Így vert Ronaldo szíve a szlovén meccs alatt

Folyamatosan mérték a világklasszis portugál csatár pulzusát.

MW

Cristiano Ronaldo a tizenegyespárbaj első lövése előtt a Szlovénia elleni mérkőzésen

Forrás: AFP / FIRO SPORTPHOTO / RALF IBING / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE

Fotó: firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

A portugálok borzalmasan gyengén játszottak a szlovének elleni meccsen, különösen Cristiano Ronaldo volt a csapat kerékkötője, aki minden szabadrúgást elbikázott, helyzeteket puskázott el, ráadásul a hosszabbítás 105. percében még Jan Oblak is védeni tudta a büntetőjét – emlékeztet cikkében az Origo.

Ezt követően a 39 éves támadó teljesen összeomlott. A hosszabbítás szünetében Ronaldo zokogott, a csapattársaknak kellett életet lehelniük belé, de úgy tűnt, a portugál klasszis teljesen a padlóra került.

Ez után következett a tizenegyespárbaj, amelyben garantálható volt, hogy Ronaldo oda fog állni lőni, hogy helyrehozza a hibáját. Mivel a tizenegyesrúgáshoz a technikai felkészültség mellett tökéletes mentális állapot szükséges, nem feltétlenül tűnt jó ötletnek Ronaldo szerepvállalása, azonban az ötszörös aranylabdás támadó ismét megdöbbentette a világot. 

Ronaldo pulzusa a szlovének elleni meccs végén 
Fotó: WHOOP/X

Ronaldo egy Whoop nevű eszközt viselt, amelynek segítségével mérték az értékeit a találkozón. Kiderült, hogy a hosszabbítás lefújása után ez egekben volt a pulzusa, de ami döbbenetes, hogy amikor odaállt a második tizenegyeséhez, akkor volt a legalacsonyabb a pulzusa, majd miután azt belőtte, akkor is csak egy középértéket mértek nála. A legmagasabban végül akkor volt a pulzusa, amikor a portugál válogatott kiharcolta a továbbjutást, Ronaldo pedig mehetett ünnepelni. 

Az ilyen dolgok miatt is mondják, hogy Cristiano Ronaldo nem ember, hanem egy gép – teszi hozzá az Origo cikke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában