kisalfold.hu videó

2024.07.03. 16:19

Fröccsnapok és Színpadra fel Győrben - Megvannak a döntős fellépők! - fotók, videó

Újabb forró nyári hétvége elé nézünk. A 19. Győri Rotary Fröccsnapokon azonban mindenki megtalálhatja a felfrissülést, ráadásul minden pohár ital jótékony célt szolgál. A hangulatról pedig Roy és Ádám, a Republic és a Színpadra Fel ifjú tehetségei gondoskodnak.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

Lassan két évtizedes hagyományt folytatva idén is megrendezik a Győri Rotary Fröccsnapokat. Július 19. és 21. között tizenhat faházban kínálják majd a jobbnál jobb fröccsöket a városban. A kiírt árak ajánló jellegűek, mivel minden faház más és más jótékony célt vagy szervezetet támogat a becsületkasszából befolyó összeggel. Ráadásul a szervezők megalkották Győr hivatalos fröccsét, amely 3 deci borból és 1 deci szódából áll, az alkalomhoz pedig különleges limitált számú poharat is készítettek, amelyeket szintén a faházakban lehet megvásárolni. A rendezvény nyitó estéjén Roy és Ádám 25 éves jubileumi koncertjén tombolhat a tömeg.

Az eseményt színesíti, hogy a fröccsnapokkal összhangban rendezik meg a város tehetségkutatóját a Színpadra Fel!-t, amire idén is rengeteg tehetséges fellépő jelentkezett. A tíz legjobbat már kiválasztotta a zsűri, az ő előadásaikat július 20-án, szombaton, 14:30-tól 19 óráig hallhatja a közönség. Őket követi a Republic akik 20 órától csapnak a húrok közé. Az együttes frontembere Boros Csaba egyben a tehetségkutató zsűrijének elnöke is. A koncertet követően kiderül ki nyerte az idei Színpadra Fel versenyt, az estét pedig a dj kategória győztese DJ Roll R zárja majd. A fesztivál harmadik napjának zenés élményeiről Rock Milady és a tavalyi tehetségkutató győztes Honey Jeans gondoskodik majd.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta a klasszikus győri fröccsnapokat rendkívül jól kiegészíti a Színpadra Fel tehetségkutató fiatalos pezsgése.

– Győrben rengeteg kivételes művész él. Külön köszönöm nekik, hogy immár második éve fontosnak tartják, hogy megmutassák magukat a város tehetségkutatóján.

Az esemény sajtótájékoztatóján részt vett Mezei Miklós a Győri Rotary Club elnöke, aki a szervezet és az esemény jótékony voltát hangsúlyozta, valamint Marton László a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, aki a programokat részletezte. Az eseményen Pálffy Bogi a Honey Jeans énekese hirdette ki a tehetségkutató döntőjébe jutott versenyzőket.

A 19. Győri Rotary Fröccsnapok július 19-én 17 órakor a Rotary Club felvonulásával veszi kezdetét. 

A 10 döntős, akiket szombaton hallhat a nagyközönség a Dunakapu téren:

  1. Vipers
  2. Vadvágány
  3. Joulence (Zsulensz)
  4. Rigó Balázs
  5. Levelező Tagozat
  6. PéDé
  7. Fekete Hold
  8. Czvitkovics Réka
  9. Zurkó Liliána
  10. Hadaró Botond

A közönségszavazás győztese: Holik Csaba

DJ verseny nyertese: DJ Roll R

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában