Szerdai színes hírek

2024.07.03. 11:06

Meghatotta az UEFA-t a román válogatott búcsúlevele

Alábbi hírfolyamunkban friss információkat talál a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

A lelombozódott angol szurkolótábort biztatja a BBC

A halovány angol válogatott legközelebb az eddig remeklő Svájc ellen lép pályára a labdarúgó Európa-bajnokságon. A BBC öt érvet szedett össze, miért lehet optimista a kedveszegett szurkolótábor a szombati negyeddöntő előtt – írja a Magyar Nemzet.

A BBC a szombati Eb-meccs előtt arról igyekszik meggyőzni a szurkolókat, hogy még nincs minden veszve. Öt érvvel támasztották alá, hogy a drukkereknek van okuk az optimizmusra.

Ennél aligha lehet rosszabb. Az angol válogatott még rosszul játszva is eljutott a negyeddöntőig. Nem úgy, mint a címvédő Olaszország, amely már a nyolcaddöntőben kiesett. Továbbá, a Háromoroszlánosok még veretlenek az Eb-n, és talán a Szlovákia elleni feltámadás lökést adhat nekik a folytatásra. A Svájc elleni meccs előtt erre nagy szükség van, hiszen össze kell kapniuk magukat.
A világ egyik legjobb játékosa a keret tagja. Bár Jude Bellingham egyelőre nem úgy teljesít, mint a Real Madridban, mégis képes meccseket eldönteni, miként azt a Szlovákia elleni találkozón is megmutatta. Ráadásul a Bundesliga legutóbbi gólkirálya, Harry Kane is ott van a csapatban, ahogy a Manchester United 19 éves tehetsége, Kobbie Mainoo is, aki az angolok egyik legjobbika volt a nyolcaddöntőben.

A további érvekért és a teljes cikkért kattintson IDE.

Az UEFA „tökéletes válogatottnak” nevezte a román csapatot 

Az UEFA az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a román válogatott egy megható levéllel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, majd ezen gesztusuk miatt egyenesen „tökéletes vendégeknek” nevezték őket – számolt be a Mandiner.

„Az idei év futballtörténelmünk egyik legfontosabb élménye volt, és örülünk, hogy Németország egy remek helyszínt biztosított a játékhoz. Minden mérkőzés, minden érzelem, minden élmény sikeresen összehozott minket” – írták a levélben a románok.

Az érzelmi hullámvasúton utazó Ronaldo már csak teher a portugál válogatottnak 

Ronaldo lelkesedése a sportága iránt példaként szolgálhat minden labdarúgónak, ugyanakkor az utóbbi időben mutatott hisztijei miatt jogosan merülhet fel két kérdés, mi történt az Európa-bajnok futballistával, mik ezek az érzelmi hullámvasutak és vajon még mindig nélkülözhetetlen tagja a portugál együttesnek? Az Origo terjedelmes cikkben ad választ a két kérdésre. 

A labdarúgó- Európa-bajnokság eddig nem az elképesztően izgalmas mérkőzések miatt marad emlékezetes, hanem az olyan jelenetek miatt, mint Cristiano Ronaldo zokogása a Szlovénia ellen kihagyott büntetőjét követően. Az eset olyannyira túlnőtt az amúgy Portugália győzelmével végződött nyolcaddöntőn, hogy a nemzetközi média, valamint más sportolók, mint például a feltehetően súlyos drogproblémákkal küzdő Conor McGregor is megszólalt a sírás kapcsán. A kommentek vegyesek ez ügyben, valaki Ronaldo elkötelezettségét és a játék iránti lelkesedését látta a pályán, míg egyesek szerint a lassan 40 éves focista inkább önző és egocentrikus – írja a portál, amely Ronaldo családi hátterére is kitér, valamint azt is felvázolja, mi vezethetett oda, hogy a portugál válogatott vezéréből a csapat terhe lett. 

A cikket ITT tudja elolvasni.  

RONALDO, Cristiano
A portugál Cristiano Ronaldo a földön ül egy elhibázott lövés után a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Portugália – Szlovénia mérkőzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. július 1-jén. 
Fotó: Olivier Matthys / Forrás:  MTI/EPA

Brutális: így verték össze a portugál drukkert a biztonságiak

Úgy tűnik, nemcsak Ronaldo kihagyott büntetője miatt lesz emlékezetes a labdarúgó-Európa-bajnokság Portugália és Szlovénia által vívott nyolcaddöntős mérkőzése. A biztonságiak ugyanis épp a világklasszis portugál csatár tizenegyese alatt feltartóztattak két portugál szurkolót, akik a pályára igyekeztek.

Portugal v Slovenia: Round of 16 - EURO 2024
Biztonságiak egy portugál szurkolót távolítanak el a pályáról a Portugália–Szlovénia nyolcaddöntős mérkőzés alatt
Fotó: Hesham Elsherif / Forrás: Anadolu/AFP

Ez nem is lett volna baj, de egyértelmű túlkapásként az egyiküket brutálisan összeverték, összerugdosták, amiért a szervező Németországnak minden bizonnyal felelnie kell majd – hívta fel az esetre a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az esetről készült videót itt láthatja:

Hősöknek kijáró tisztelettel fogadták otthon a grúz válogatottat

A nyolcaddöntőig menetelő grúz labdarúgó-válogatott kedd reggel hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról, a torna meglepetéscsapatát az esti fiesztán több tízezres tömeg és hősöknek kijáró örömujjongás fogadta a kaukázusi ország fővárosa, Tbiliszi főterén – szúrta ki az Origo.

Georgian citizens support their national football team, after being eliminated from EURO 2024
A grúz válogatott autóbusza a rajongók között Tbiliszi főterén
Fotó: Davit Kachkachishvili / Forrás: Anadolu/AFP

A grúz válogatott története során először szerepelt labdarúgó Európa-bajnokságon, és abszolút várakozáson felült teljesített, ugyanis bár a csoportkör küzdelmeit a Törökország elleni vereséggel kezdte, a Csehország elleni döntetlennel megszerezte első Eb-pontját, majd az utolsó fordulóban hatalmas meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel pedig továbbjutott a csoportjából. A nyolcaddöntőben Spanyolország ellen is vezetett Willy Sagnol csapata, de végül a spanyolok gálázva arattak fölényes sikert és kiejtették az újoncot.

Videók a fiesztáról:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában