Nem tudtak kezeskedni a győzelemért

2024.06.22. 16:58

Mamardashvili megtartott egy pontot Georgiának

Lüktető mérkőzést játszott egymás ellen Georgia és Csehország a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

Kvanduk Bence

Mamardashvili remek formája meggátolta a sikerben Csehországot

Fotó: Christophe SIMON / AFP

A csehek már a találkozó elején veszélyeztettek, de Mamardashvili remekelt a grúz kapuban. A 18. percben egy óriási Coufal bedobást követően végül Hlozeknek sikerült a kapujába sodornia a labdát, de kezezés miatt ezt a találatot érvénytelenítette a játékvezető.

Georgia–Csehország
Schicknek onnan már nem volt nehéz dolga
Fotó: Christophe SIMON / AFP

A jég az első félidő ráadásában tört meg, egy kezezés miatt kapott büntetőből rezgette meg Georgia a cseh hálót. Mikautadze értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után gyorsan egyenlített Schick. Egy jobb oldali megcsúsztatott szöglet pattant a kapufáról rá, s a testéről a hálóba.

Több gól viszont már nem esett a meccsen, még úgy se, hogy a ráadás utolsó percében Georgia három az egy ellen kontrázott, de az egyik támadó fölé lőtt tizenhat méterről. Így viszont osztoztak a pontokon.

Labdarúgó Európa-bajnokság 
F csoport, 2. forduló.
GEORGIA–CSEHORSZÁG 1–1 (1–0)
Hamburg, Volksparkstadion. Vezette: Daniel Siebert (német). 
GEORGIA: Mamardashvili – Kvirkvelia (Gvelesiani, 82.), Kashia, Dvali – Tsitaishvili (Lochoshvili, 62.), Davitashvili (Chakvetadze, 62), Mekvabishvili, Kochorashvili, Kakabadze – Mikautadze (Kilitaia, 88.), Kvaratskhelia (Lobjanidze, 82.). Szövetségi kapitány: Willy Sagnol. 
CSEHORSZÁG: Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Provod (Barak, 82.), Soucek, D. Jurasek (Sevcik, 82.) – Cerny (M. Jurasek, 55.), Schick (Chytil, 68.), Hlozek (Lingr, 55.). Szövetségi kapitány Ivan Hasek.
Gólszerzők: Mikautadze (45+4. – büntetőből), ill. Schick (59.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában