Evezés

2024.06.30. 11:13

A Győri AC-ban evez nyáron az Amerikában tanuló sportoló

Angyal Zsófia tanulmányait az Egyesült Államokban végzi szeptember óta, míg nyáron a Győri Atlétikai Club evezős csapatát erősíti. Tapasztalatairól, élményeiről beszélt a klub honlapján.

Kisalföld.hu

Az Amerikából nyárra hazatérő Angyal Zsófia a GYAC-ot erősíti az országos bajnokságon.

– Milyen volt az első év? Sok új élménnyel gazdagodott?

– Sikeres tanévet tudhatok magam mögött mind tanulásban, mind evezésben. Tanulmányaim szempontjából nagyon erős szezonom volt. Az őszi félévben szerzett tapasztalataim segítségével tavasszal már sokkal biztosabb voltam, mind az angollal, mint a tanulási módszereim elsajátításával. Evezésben is rengeteget sikerült fejlődnöm, mind technikailag, mind erő-állóképességben – mondta Angyal Zsófia.

– Milyen volt a versenyszezon kint?

– A tavaszi szemeszter előtt januárban két hetet töltöttünk Floridában, ott edzőtáboroztunk, és már akkor elkezdődtek a rangsorolások a versenyszezonra. Ezután pár hét benti munka következett ismét, mivel Massachusettsben még igazi téli időjárás volt. A versenyzés a csapat számára március közepén kezdődött, majd a tanév végéig gyakorlatilag minden héten versenyeztünk. A fő megmérettetésünk május végén volt, melyen sikerült az A nyolcasban képviselnem a csapatot. Az egységem harmadik, míg a csapatunk összesítésben második helyen végzett, amely egy nagy előrelépés volt a tavalyi negyedik helyezésünk után.

– A tanulást és az edzéseket hogyan sikerül összeegyeztetni kint?

– Kint tizenöt fős szakmai stáb segíti a csapatot: edzők, segédedzők, pszichológus, dietetikus, gyógytornász, tanulmányi tanácsadó... Rendkívül hálás vagyok mindenkinek, aki azon dolgozik, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk biztosítani a sportban és az egyetemen is. Segítségükkel maximálisan meg van teremtve a lehetőség, hogy mind a tanulásban, mind a sportban sikeresek tudjunk lenni. A versenyszezonban a professzoraink is nagyon segítőkészek, így ekkor sem kell aggódni a tanulmányainkon.

– Ha jól tudjuk, egyre több magyar lány evez Amerikában, velük tartja a kapcsolatot, segítk egymást?

– Igen, jelenleg többen is tanulunk külföldön evezős ösztöndíjakkal. Sajnos személyesen nem nagyon tudunk találkozni, hiszen az ország különböző pontjain vagyunk, de telefonon keresztül, ahogy időm engedi, igyekszem velük egy kicsit beszélgetni.

– Mik a tervek a nyárra és a jövőre nézve?

– Nincs megállás nyáron sem. Szerencsés vagyok a kinti csapattársaimmal szemben, hiszen egész nyáron megvan a lehetőségem, hogy a GYAC-ban edzek és versenyezzek az itthoniakkal. Mivel kint nagyrész nyolcasokban versenyeztem, itthon pedig egyaránt versenyünk kis-és nagyegységben, úgy gondolom, jót is tesz egy kis változás. A következő állomás az országos bajnokság lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában