A titkos fegyver

2024.07.02. 09:57

Diogo Costa: pályafutásom legjobb meccse volt

Pályafutása eddigi legjobb mérkőzésének nevezte a hétfő esti Európa-bajnoki nyolcaddöntőt Diogo Costa, a portugálok kapusa, ugyanis több nagy helyzetet és három büntetőt is kivédett Szlovénia ellen.

MW

Diogo Costa portugál kapus a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Portugália - Szlovénia mérkőzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. július 1-jén

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

Benjamin Sesko a rendes játékidő és a hosszabbítás második félidejében is betalálhatott volna, de az FC Porto kapusa mindkétszer bravúrral védett.   

"Megpróbáltam olvasni a testbeszédéből, és szerencsére sikerült segítenem a csapatnak" - jelentette ki a meccs után.   

A mérkőzés gól nélkül ért véget, a tizenegyespárbajban pedig Josip Ilicic, Jure Balkovec és Benjamin Verbic kísérletét is hárította Costa. Mivel honfitársai közül Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes és Bernardo Silva is betalált, a portugálok jutottak a negyeddöntőbe, ahol pénteken a franciákkal találkoznak.   

Ez lehet eddigi pályafutásom legjobb meccse. A feladataimra koncentráltam, a tizenegyespárbaj alatt pedig bíztam a megérzésemben. Természetesen elemeztük a lövőket, de a játékosok gyakran meggondolják magukat

- magyarázta a 24 éves kapus.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában