Magvak és palánták

2024.07.04. 11:03

Kedvezménnyel szabadult a börtönből, majd hasist termesztett a fészerben

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség azzal a tárkányi férfival szemben, aki fészerben termesztette a indiai hasis kendert.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztustól lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben indiai hasis kender magokat ültetett. Rendszeresen öntözte a töveket, majd a virágból nyert hajtásokat metszéssel szaporította, a hajtásokat egyesével elültette és gyökereztette, annak érdekében, hogy még több kábítószert termesszen. A magvakból 16 tő indiai hasis kender növény fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság tavaly február 23-án lefoglalt a termesztéshez használt eszközökkel együtt.

A fészer, ahol a férfi a kábítószerültetvényt gondozta. 

A férfi büntetett előéletű, legutóbb a bíróság halált okozó testi sértés miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből kedvezménnyel szabadult.

Az ügyészség a vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, valamint a kendernövények és a termesztésükhöz használt eszközök elkobzására tett indítványt.

Tizenhat tő indiai kendert foglaltak le a hatóságok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában