Együtt

2024.07.06. 14:26

Öregdiák találkozó Győrladaméron

Június 15-én a Győrladamér – 130 évvel ezelőtt épült – általános iskolájának öregdiákjai találkozót tartottak a község sportpályáján.

Kisalföld.hu

"Ezt az iskolát 1894-ben Héderváry gróf alapította a cselédgyerekek számára. A háború után az egy tantermes iskolát bővítették és Horváth Henrik igazgató mellett már három pedagógus oktatta a ladaméri nebulókat.  Később az iskola nyolc osztályosra bővült, hozzá megfelelő létszámú tantestülettel. Az öreg falak között 1982-től már csak az alsó tagozat működött, 1993-ban pedig megnyitotta kapuit – immár új helyen – a jelenleg is működő általános iskola.
A hosszú évek alatt sok-sok diák, pedagógus fordult meg az iskola falai között, emlékek és élmények vésődtek a szívekbe. Bár a régi iskola fizikailag már eltűnt,  az öregdiákok lelkében tovább él. A 130 éves évfordulóra igen sokan, 220-an jöttek el, az egykori diákok és a még élő tanárok szívesen emlékeztek az itt töltött feledhetetlen iskolai évekre.

A találkozó nagyszerű gondolatát Tóköziné Baruta Györgyi  karolta fel és szervezte meg.  Tatai Zoltán öregdiák  pedig gyönyörű dalaival tette varázslatossá ezt a júniusi napot. Köszönjük Nektek kedves iskolatársaink! Bízunk benne, új hagyomány született ladaméron,  találkozzunk jövőre is ugyanígy, ugyanott" - írta olvasónk,  Őrfi Mária.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában