kisalfold.hu videó

2024.09.15. 12:25

Nem csitul a ciklon ereje Sopronban és környékén - Videó

Továbbra is szél és eső kíséri a péntek óta tartó rendkívüli időjárási helyzetet Sopronban és környékén.

Varga Henrietta

Péntek óta tart a hatalmas széllel és kiadós esővel járó vihar. Igaz, hogy szombat délelőtt az eső nem esett és a szél sem tombolt olyan erősen, de csak azért, hogy éjszaka megmutathassa igazán kemény arcát. Sopronban és környékén nem egy helyen, több mint 100 kilométer/órás szél süvöltött, útra, járdára, sínekre dőlt fák jellemezték útját, nem kevés munkát adva a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak. 

Tegnap késő este egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt, Fertőrákoson két autó üközött össze, a mentőszolgálat emberei egy személyt szállítottak kórházba - tudtuk meg a katasztrófavédelmtől.

Sajnos a szél vasárnap délelőttre is csak keveset veszített az erejéből, jelenleg is nagyon erős széllökések vannak a városban és környékén, éjfél óta, több, mint 10 helyre riasztották a tűzoltókat. A meteorológiai előrejelzések alapján reménykedhetünk a változásban, hiszen délutánra a szél csendesedhet és javulás várható.

Vihar
Az önkéntes tűzoltóknak tegnap is rengeteg munkát adott a viharos időjárás Képünkön a sarródi önkéntesek Fotó: Sarród község Facebook oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában