Még nem jogerős ítélet

2024.09.17. 15:18

Fegyházbüntetést kapott az erőszakos többszörös visszaeső férfi

A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és súlyos testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. A vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen elsőfokú ítéletet hozott.

Kisalföld.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint tavaly szeptember 3-án 21 óra 20 perc körül Tatabányán a Dr. Lakat Károly téren a már ittas állapotú elkövető és barátnője szórakozni invitálták az általuk korábbról nem ismert, szintén ittas férfit. Együtt italoztak és zenét hallgattak, táncoltak. Az elkövető a sértettől cigarettát kért, és a férfi adott is neki a nála lévő dohányból és cigarettapapírból, melyből a vádlott cigarettát tekert és elszívta. Az elkövető ezt követően pár perccel később ismét cigarettát kért a sértettől, aki azonban közölte vele, hogy nincs már több.

A vádlott ideges lett és hirtelen mindkét oldalról ököllel arcon ütötte az idegen férfit, aki ettől a földre esett. A bántalmazó férfi a sértetthez lépett és a nadrágjának farzsebébe nyúlva kivett két cigarettacsikket, majd a másik zsebébe nyúlva eltulajdonított 500 forint aprópénzt. A vádlott ezután a sértett övtáskáját is kinyitotta és az irattartójából kivett 1.500 forint készpénzt. 

A meglopott férfi megpróbált felállni, mire az elkövető jobb vállon rúgta. A sértett kérte vissza az iratait, amikor a másik fél felé nyújtotta, gyorsan kikapta a kezéből és elrohant vele. A bántalmazás során nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett az áldozat, de a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

 Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 4 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be, ezért még nem jogerős. Az ítélet kihirdetését követően az ügyész indítványára a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában