Tárgyalás a törvényszéken

20 órája

90 szúrás - Brutálisan végzett a csornai pékkel fiatal szeretője

Szomszédok és érintettek meghallgatásával folytatódott szerdán annak a 22 éves V. Dominiknak a tárgyalása, aki tavaly áprilisban Csornán halálra szúrta párját, K. István kétgyermekes családapát. A vádlott tette után elmenekült, majd amikor a rendőrség rátalált szíven szúrta magát. Felépült az életmentő műtétből, a bíróságon kell felelnie szörnyű tettéért. Kegyetlenségből elkövetett emberöléssel vádolják.

Simon Roberta

Nem emlékszik mindenre, ezért tagadja a 90 késszúrás és a gyilkosság előtti bántalmazást a vádlott. Fotó: Molcsányi Máté

Tavaly áprilisban egész Csornát megrázta a hír, miszert gyilkosság történt a Felsőszeri lakótelepen, ráadásul később kiderült, hogy egy helyi, sokak által ismert személy, K. István az áldozat. A gyanú végül párjára, a mindössze 21 éves V. Dominikra terelődött, akinek elfogására hajtóvadászatot indítottak. Egy év elteltével zárta le a rendőrség a nyomozást, majd a vádemelést követően megkezdődtek a tárgyalások. Az elkövető csak részben ismerte be súlyos tettét, és nem fogadta el a 16 év szabadságvesztésről szóló vádalkut az ügyészségtől. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják a fiatalt, aki két gyermekes, házas férfi életét oltotta ki, állítása szerint féltékenységből: ugyanis a tragédia estéjén egy harmadik férfi is megjelent az albérletben.

Ezek a bilincsre zárt kezek 90 késszúrást ejtettek egy kétgyermekes apa testén. Fotó: Molcsányi Máté

Szerdán a Győri Törvényszéken folytatódott a tárgyalás, még több tanút hallgattak meg. Többek között a szomszédokat, a vádlott édesanyját idézték, valamint a balhét kiváltó harmadik férfit és az orvosszakértőket.

A vádirat szerint a két férfi 2022. februárjában ismerkedett meg egymással, a kétgyermekes apa ekkorra családjától elköltözött és albérletben lakott Csornán a Felsőszeri lakótelepen. A 21 éves V. Dominik hozzá költözött, párkapcsolatban éltek. Együttélésük során sokat veszekedtek, vitáik időnként dulakodásig fajultak. Tavaly áprilisában K. István egyik ismerőse is megjelent a lakásban, hármasban italoztak, majd vitatkoztak. A sértett megkérte férfi ismerősét hagyja el az ingatlant, ezután kiabálásba kezdtek párjával. A vádlott egy időre elhagyta a lakást, majd miután visszatért, újabb veszekedés kezdődött. A vád szerint V. Dominik ekkor a fején és a mellkasán kezdte rugdosni párját. K. István közben telefonon felhívta egyik munkatársát és elmondta mi történt: a vádlott megverte, fél tőle. A fiatal az éjszaka során újra elhagyta az albérletet, majd később ismét visszatért és újabb vita alakult ki, amely során egy hegyes eszközzel -feltételezhetően ollóval - párja fejét, mellkasát több alkalommal megszúrta. Kilencven szúrás nyomot rögzítettek a nyomozás során, amelynek következtében a sértett a helyszínen elhunyt. A szakvéleményből kiderült, hogy csak egy szúrás volt végzetes, amit feltehetően késsel okoztak és elérte a szívburkot. 

Ezután az elkövető elmenekült anélkül, hogy a vérző K. Istvánnak segítséget nyújtott volna. A kétgyermekes apa édesanyja és felesége mivel másnap nem érte el a férfit, a lakáshoz ment. Az ingatlan teraszáról látták meg szerettük vérbe fagyott testét a földön. A rendőrök közben azonosították a szökésben lévő tettest, akit 24 órán belül Miskolcon fogtak el. Mielőtt őrizetbe vették volna, majd a bíróság elrendelte volna a letartóztatását V. Dominik öngyilkosságot kísérelt meg. A lakásból magával vitt egy kést, amivel szíven szúrta magát, azonban életmentő műtéttel megmentették.

A fiatal férfit a nyomozók több alkalommal kihallgatták, elismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban a vádirattal megegyezően - amiért 16 év fegyházbüntetést ajánlott az ügyészség - nem ismerte be bűnösségét. A beszerzett bizonyítékok alapján a V. Dominikot különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják. Védője szerint csak hirtelen felindulásból, féltékenység miatt követte el a bűncselekményt.

Dr. Bóka Tibor bíró arról kérdezte a tanúkat, mit hallottak a végzetes éjszakán a szomszédból. Fotó: Molcsányi Máté

Szerdán a szomszédban élő párt idézte dr. Bóka Tibor bíró, akik elmondták, hogy nem ismerték nagyon a vádlottat, sértettet. Korábban nem tapasztaltak hangos vitát, aznap este sem gondolták, hogy nagy a baj. - Veszekedést, fel-le rohangálást a lépcsőházban, szidalmazást hallottunk, illetve mintha dulakodnának. Csak másnap a szomszédoktól és a rendőröktől tudtuk meg telefonon, hogy mi történt az éjjel a szomszédos lakásban - mondta a pár, akik csak másfél hónappal az eset előtt költöztek az ingatlanba. Még azt is átaludták, ahogyan a vádlott megrongálta a sértett Audiját aznap éjjel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában