Árvíz 2024

23 órája

Ásványrárón kinyitották az ajtókat a víz előtt: hadd folyjon! – Videó, fotók

Popp Rita polgármester tájékoztatása szerint a töltés feléig már vízzel telt, tehát jóval a III. fokú készültség fölötti a vízszint Ásványrárón.

Kisalföld.hu

Fotó: Cseh Róbert

Már van olyan ásványrárói ház, ahol csak gumicsizmában lehet járni 

- erősítette meg érdeklődésünkre Popp Rita ásványrárói polgármester szerdán délelőtt. Szigetközben is javában tombol az árvíz. Popp Rita polgármester tájékoztatása szerint a töltés feléig már vízzel telt, tehát jóval a III. fokú készültség fölötti a vízszint, s csak lassan tetőzik, várhatóan ma éjszaka, holnap reggel. A faluvezető szerint gondot jelent, hogy megjelentek a buzgárok és a csatornavízbe is bekerült a talajvíz. A hétvégi házas övezetben már van, ahol az alsó szint vízben áll, csak gumicsizmában lehet közlekedni, több helyen jelent meg a pincékben a talajvíz. "Van, aki kinyitotta az ajtót, hadd folyjon a víz mielőbb!"

Kedden egyébként homokot és zsákokat rendelt az önkormányzat, ebből lehet igényelni, s önkéntesek segítenek a homokzsákok rakásában. Arra készülnek, hogy a talajvíz bárhol megjelenhet a pincékben, szennyvízben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában