Kiállítás

21 órája

Herendi porcelán különlegességek a győri zsinagógában - fotók

Herendi porcelánokból nyílt kiállítás szeptember 18-án, szerdán a Győri Zsinagógában Művészet és Hit címmel.

Kisalföld.hu

Fotó: Krizsán Csaba

A tárlat bemutatja többek között a manufaktúra Judaika kollekcióját, illetve további különlegességeket is, így például egy Rothschild mintával festett óriási dísztálat. 

A vendégeket dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese és dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. 

Lukács Eszter beszédében úgy fogalmazott: a Herendi manufaktúra maga a minőség, szaktudás, innováció, hagyomány szimbóluma, méltán Hungarikum. Cél, hogy a helyi közösség megismerje a Herendi porcelán értékeit, tradícióit és azt az örökséget, amelyet a 19 század óta őriz. Öröm, hogy a Széchenyi-egyetem helyet adhat a kiállításnak, amelynek egyedülálló szakrális hangulatát tovább fokozza a hely szellemisége. A megnyitón közreműködtek az intézmény Művészeti Karának zeneművészeti képzésben résztvevő hallgatói. 

A kiállítás november közepéig tekinthető meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában