Ez aztán a csalás!

7 órája

Keményen megbüntették a kisfaludi focicsapatot - Fénymásolta az engedélyt, minden pontjukat elvették

Az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság versenybizottsága kilenc(!) pont levonással sújtotta a vármegyei III. osztály Csorna-Soproni csoportjában szereplő Kisfalud felnőttcsapatát.

Szeitz Tibor

Nem éri meg az orvosi engedélyt meghamisítani.

Fotó: Illusztráció

Az együttes így az eddig megszerzett összes kilenc pontját elveszítette. 
A testület jogosulatlan játék miatt büntette meg a kisfaludi együttest, nemrég ugyanis kiderült, hogy a csapat egyik labdarúgója sportorvosi engedély nélkül lépett – több alkalommal is – pályára. 

Pontosabban engedélye volt, azonban az nem volt érvényes, mert – valószínűleg – a futballista úgy fénymásolta az orvosi bejegyzést. 

Ezt a legutóbbi bajnokin a játékvezető szúrta ki. 

A labdarúgók és a játékjogosultságok ellenőrzésének végrehajtása során a játékvezető a Kisfalud SK játékosával kapcsolatosan észlelte, hogy a sportorvosi engedélye nem eredeti, hanem fénymásolt

 – áll a versenybizottság határozatában, ami szerint a csalást észlelő játékvezető is nagyot hibázott.  

Ennek ellenére a játékos a mérkőzés teljes időszakában pályára lépett és játszott. A mérkőzést követően a játékvezető a jelentésben sportorvosi igazolásának érvényességével kapcsolatosan jelezte a fénymásolás tényét.

A testület így nemcsak a futballistát, hanem várhatóan a felületesen eljáró játékvezetőt is megbünteti az eset kapcsán. 
A Kisfaludtól egyébként azért kilenc pontot vont le a versenybizottság, mert bebizonyosodott, hogy a klub érvénytelen engedéllyel pályára lépő játékosa korábbi három mérkőzésen is hamis papírokkal játszott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában