Közösségi összefogás

7 órája

Bringás reggelivel várták a két keréken érkezőket Sopronban – Fotók

Az Európai Mobilitási Hét keretében csütörtökön reggel két helyen is Bringás reggelit tartottak a soproni sportfelügyelet rendezésében Sopronban.

Varga Henrietta

Csütörtökön reggel két helyen is Bringás reggelit tartottak Sopronban. A Fáy-iskola előtt, ahol Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester is részt vettek, valamint a Deák téren, ahol Barcza Attila, országgyűlési képviselő köszöntötte az arra tekerőket. 

Bringás reggeli
A bringás reggelin nemcsak gyerekekkel és felnőttekkel találkoztunk, hanem kerékpáron utazó kutyussal is Fotó:Szalay Károly

Az esemény célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és a környezettudatosság fontosságának hangsúlyozása volt. A résztvevők számára reggelit biztosítottak, hogy ezzel is támogassák a kerékpáros életmódot, amely nemcsak környezetbarát, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is kedvező.

 Az önkormányzat kiemelten támogatja az ilyen kezdeményezéseket, hiszen lehetőséget biztosítanak egy élhetőbb és fenntarthatóbb város kialakításához.

- Nemcsak a mozgást népszerűsítjük ezzel a kezdeményezéssel, hanem arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a kerékpár a településen belül egy valós közlekedési alternatíva. Nem jár kényelmetlenséggel, miközben az egészségünkért és környezetünkért is sokat teszünk.  - osztotta meg lapunkkal a polgármester. - Ezzel az eseménnyel szeretnénk utalni a hétvégi önkormányzati rendezvényünkre, amikor is az autómentes napon kerékpáros túrát szervezünk a belvárosban, pontosan azért, hogy minél többen pattanjanak bringára amíg csak az időjárás engedi - fűzte hozzá.

Divós Attila, amikor csak teheti biciklivel jár dolgozni. Elmondása szerint a kerékpár nemcsak kényelmesebb a reggeli forgalomban, mint autóval araszolgatni, hanem frissebbé is teszi. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában