Támogatással elkészült

7 órája

Százmillió forintból vált járhatóvá a Pándzsa utca Écsen - fotók

Közel 100 millió forintból valósult meg egy fejlesztés Écsen.

Kisalföld.hu

Fotó: Krizsán Csaba

A 2200 lakosú, dinamikusan fejlődő településen a Pándzsa utca eddig murvás, gödrös volt, pedig a környéken sok az építkezés, egyre több fiatal család költözik az utcába. Éppen ezért volt fontos, hogy jó minőségű utat kapjanak a környéken élők, mondta el a csütörtöki átadó Szabó Norbert, a település polgármestere. Hozzátette, hogy évek óta tervezték ennek a beruházásnak a megvalósítását, de erre önerőből nem lett volna lehetőségük. Most egy TOP Pluszos pályázat elnyerésével, a vármegyei önkormányzat támogatásával és saját önerő hozzáadásával valósulhatott meg. 

 

A Pándzsa utcát a Tó út és a Kis utca között 311 méter hosszan aszfaltozták le, 5,5 méter szélességben. 

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a vízelvezetést is megoldották a projekt keretében. ami Écsen különösen fontos, hiszen a település egyrészt dombos területen fekszik, egy másik része viszont mélyebben fekvők, így az esőzések gyakran okoznak gondot. Nemrégiben adták át a falu rendezvényterét, a vízelvezetés kiépítése ott is kiemelt kérdés volt, így elmondható, hogy Écsen egymásra épülnek a fejlesztések.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában