Árvíz 2024

6 órája

Körbezárta a víz a Magyar Vilmos uszodát Győrben – Fotók, videó

Csütörtökön tetőzött Nagybajcsnál a Nagy-Duna 858 centiméteren. A Rába a belvárosban, a Bécsi kapu térnél található mércén majdnem hat méteres magasságot ért el.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

Teljesen körbevette a víz az ártéren található, már a múlt hét végén bezárt Magyar Vilmos uszodát, a folyó szétterült a Dunakapu térnél, a Káptalandomb alját nyaldossa. A népszerű étteremhajó teraszán már nem látható ember, a jármű magányosan ring a folyó közepén. Turbék Ádám, a Jedlik-iskola testnevelő tanára tanítványait éppen a Petőfi hídon futtatta keresztül, amikor megszólítottuk. Várja már nagyon az ár elvonulását, már csak azért is, hogy használni tudják az uszodát. Azért azt látja, hogy a 2013-as árvíz szintjét szerencsére.

Kéri Dezsőnének a Rabkertben van nyaralója, a Hullám utcában. Ők már felkészültek, ahogy tudtak, hiszen tapasztalatuk alapján a következő napokban ezek az ingatlanok is víz alá kerülnek. Amikor a Rába már apadni kezd, akkor szivárog át a töltés alatt a víz, és önti el kertjét. Idén már tette tönkre a veteményesét az áradás és annak következménye, de az átázott talajtól éppen a napokban dőlt ki a négy méter magas homoktövis fája. Amit lehetett, már elvittek a nyaralójukból a családdal, várják a víz érkeztét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában