Ivóvízellátás

12 órája

Árvíz idején is zavartalan a víziközmű-szolgáltatás Győrben és térségében

A rendkívüli időjárási viszonyok következményeként a térség vízfolyásain levonuló árhullámok Győr városát és térségét hatványozottan érintik, azonban a Pannon-Víz Zrt. létesítményeiben előreláthatóan üzemzavart ez nem okoz.

Kisalföld.hu

Forrás: Pannon-Víz

Az extrém árhullám az ivóvíz rendszer létesítményeit, vízműtelepeit közvetlenül nem érinti, ártérben üzemelő partiszűrésű kutakkal sem rendelkezik a társaság. A térségben elhelyezkedő kutak, telepek minden esetben a mentett oldalon helyezkednek el.

Győr városát és agglomerációját ellátó szőgyei vízműtelep elhelyezkedése okán a kialakult árvízi helyzetben kiemelt figyelmet kap, hiszen a Duna jobb parti védvonala mellett húzódik a kútrendszerrel együtt.

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai a fő árvízvédelmi védvonalakat - Mosoni-Duna, Rába, Rábca - keresztező hálózatok esetében a mentett oldali létesítményeket, valamint a jelentkező belvizek okán a telepek szerelvényaknáit folyamatosan ellenőrzik és szükség esetén víztelenítik azokat - írták közleményükben. 

A 2002-es, valamint a 2013-as árvíz során előfordult események tapasztalataiból kiindulva felkészültek a rendkívüli helyzetekben az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés biztosítására.

Mind homokzsákokkal, mind ügyelettel folyamatos készenlétben áll az esetlegesen felmerülő problémák elhárítására a Pannon-Víz, emellett együttműködve az ÉDUVIZIG szakembereivel, igyekszik mindenben segítséget nyújtani számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában