Tűz

21 órája

Halálos lakástűz Gönyűn: 120 négyzetméteres ház égett - fotók, videó

Szerdán délután kigyulladt egy egyszintes családi ház Gönyűn, a Deák Ferenc közben, egy ember elhunyt.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

A tűzoltók kiérkezésekor az épület első fele és a bejárata égett. Az ingatlanban több gázpalack is volt, de azokat nem érte hőhatás. Az esethez riasztott tűzoltóknak a lángokat rövid időn belül sikerült megfékezniük. Az oltási munkálatok közben az épületben egy embert találtak, akinek az életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni.

A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat fogja feltárni.

Az épületben nem volt füstérzékelő, holott ezek a készülékek már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek. Amikor megszólal a füstérzékelő, még van idő cselekedni, a tüzet annak kezdeti stádiumában eloltani, vagy kimenekülni és hívni a tűzoltókat.

Korábban írtuk: Kigyulladt egy lakóház Gönyűn, a Deák Ferenc közben. Az esethez a győri, komáromi hivatásos tűzoltók, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A rajok teljes légzésvédelem mellett avatkoztak be: egy embert kivittek az épületből, eltávolítottak a házból három gázpalackot, a lángokat négy vízsugárral oltották el. A helyszínre mentő is érkezett - írta a katasztrófavédelem.

Az újabb közlemény szerint a győri hivatásos tűzoltók eloltották a Gönyűn kigyulladt lakóház tüzét, a rajok már az utómunkálatokat végzik, illetve hőkamerával átvizsgálják az épületet. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét tart. A Deák Ferenc közben egy nagyjából százhúsz négyzetméteres családi ház gyulladt ki, a lángok az előtér fafödémjén keresztül terjedtek át a tetőszerkezetre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában