flört a technológiával

2024.08.21. 17:05

Az iparművész a mesterséges intelligenciával együtt dolgozott

Mesterség és intelligencia 3.0 avagy flört a technológiával címmel, - a Kézimunka Akadémiával együttműködésben - különleges programra készül augusztus végére Kustán Melinda győri textiltervező iparművész, aki hosszú évek óta tervezi és szervezi a Nemzeti Színház új nagyszínpadi színpadfüggönyét és készíti 89 hímző asszony segítségével, akinek eddigi munkájáról nemrégen mi is beszámoltunk.

Barki Andrea

A Budapest Közép-Európai Divathét – BCEFW – keretében kiállításon és pódiumbeszélgetésen mutatja be a Nemzeti Színház nagyszínpadi díszfüggönyének tervezése során alkalmazott mesterséges intelligencia eredményt.

– A pódiumbeszélgetésen szemléltetjük az iparművész alkotói folyamatokat úgy, hogy történeti áttekintésre, népművészeti kincseink felmutatására, az új technológiák érintésére és a divat tendenciáinak tudatosítására is kísérletet teszünk. A Nemzeti Színház leendő nagyszínpadi díszfüggönyéből két hímzett sávot mutatok meg a közönségnek, emellett autonóm textiljeimből is válogattam néhányat – árulja el Kustán Melinda arról, milyen különleges élményben lesz részük az érdeklődőknek. Kiállító társa Springer Orsolya, a Kézimunka Akadémia egyik alapítója három öltözéket mutat be, melyeket matyó motívumok inspirációjára készült díszítménnyel gazdagított, a haute couture-ra jellemző magas minőségi elvárásoknak megfelelő elvek szerint.

A Mesterség és intelligencia 3.0 avagy flört a technológiával című kiállítás augusztus 27-én délután 18 órakor nyílik Budapesten a Deák Palotában, majd azt követően kerül sor a pódiumbeszélgetésre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában