Jelentős támogatás

2024.09.12. 21:00

Élhetőbb település lett Écs - Számos fejlesztés valósulhatott meg

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből, a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 170,6 millió forintot biztosított Écsnek, így egy komplex fejlesztés valósulhatott meg.

Kisalföld.hu

A projektcsomag több részből állt, és így felerősítik egymás hatását. Nem csak a település lakosainak javára szolgál, hanem jelentősen növeli Écs népességmegtartó erejét, vonzerejét is. 

A projekt megvalósításának célja főként a közösség elősegítése, a lakosság mentális, kulturális igényeinek, állapotának támogatása, fejlesztése. De kitértek a közöségi célú szolgáltatások, programok minőségének javítására, bővítésére. Ugyanakkor fő szempont volt a szociális védelem és a hátrányos helyzetű csoportok és térségek társadalmi felzárkóztatásának támogatása, valamint az itt élők szabadidős aktivitási lehetőségeinek fejlesztése. 

A községben vízgazdálkodási beavatkozások mentek végbe: a Tó utca útteknő burkolatát és a vízelvezető csatornát is kiépítették. A Dózsa György utcában vízelvezető árok valósult meg. Kialakítottak füves terület, gyalogosoknak járdát, a gazdiknak kutyafuttatót, a családoknak pedig gyermekjátszóteret.

A projektben szerepel térköves közösségi rendezvénytér kialakítása, új buszöböl, gyalogátkelő, kerékpáros pihenő is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában