Művészi összefogás

2024.09.12. 11:54

A Győri Balett is táncolt - Gálaestet rendeztek a házomlásban megsérült balerináért

A minap rendezték meg Tóth Nikolettnek a jótékonysági gálaestjét. Ő az a balerina, aki megsérült a Jókai utcai házomlásban. Számos pályatárs, művészek, táncosok - köztük a Győri Balett is - barátok álltak az ügy mellé és léptek fel a színpadon.

Simon Roberta

Szeptember 9-én a RaM - ArT Színházban Tóth Nikolett pályatársai, vagyis kiváló művészek produkcióit sorakoztatták fel. 

A fellépők és Tóth Nikolett a gálaest végén.

Fellépők között szerepeltek a legismertebb hazai társulatok és művészek közül, többek között a Budapesti Operettszínház, a Duda Éva Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Győri Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Táncművészeti Egyetem frissen végzett hallgatói, a Miskolci Balett, a Re-Production Dance Company, a Székesfehérvári Balett Színház, a Tellabor, valamint Békefi Viktória, Dolhai Attila, Dzsupin Ádám, Feng Ya Ou, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Laki Péter, Lévai Enikő, Peller Anna, Peller Károly, Serbán Attila, Stana Alexandra, Szendi Szilvi, Szomor György, illetve Szulák Andrea.

Az esten a Győri Balett táncművészei - Tetiana Baranovska és Engelbrecht Patrik - Velekei László Négy évszak című művéből adtak elő egy részletet.

A gálaest teljes bevételét Nikolett támogatására fordítják, hogy megkaphassa a szükséges kezeléseket és terápiákat. 

Az esemény jelentősége nem csupán abban rejlik, hogy pénzt gyűjtöttek egy jó ügy érdekében, hanem abban is, hogy összefogtak, erőt adtak Nikinek ezen a rögös úton. A művészek elkötelezettsége és a közönség támogatása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy megmutassák, a szeretet és az összefogás valóban képes csodákra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában