kisalfold.hu videó

2023.11.11. 19:09

Teltházzal nyitott újra a GYIK Sopronban - fotók, videó

Nagy sikerrel, Márton-napi programokkal tárta ki újra kapuit a látogatók előtt a GYIK Rendezvényház szombaton. Az üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. újragondolta a ház működését, középpontba helyezve a közösségi funkciót.

Bódvai Ildikó

Nagy sikerű koncerttel és bábelőadással indult a programsorozat. Fotó: Máthé Daniella

- Szeretnénk egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol mindenki jól érzi magát és megtalálja a neki tetsző programokat. Ahová baráti társaságok is be tudnak ülni egy kellemes délutáni beszélgetésre, kikapcsolódásra. Elsősorban közművelődési feladatokat látunk el, 0-99 évesig, minden korosztályt várunk. Az amatőr együtteseknek, művészeti csoportoknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk majd, várjuk a jelentkezésüket. A földszinten kialakítottunk egy játszósarkot, kis kuckót játékokkal, ahová a ház nyitva tartási idejében, 9 és 18 óra között, bármikor bejöhetnek az anyukák a kicsikkel. Ezzel is a nyitottságunkat szeretnénk jelezni - beszélt a terveikről és a rendezvényház újragondolt koncepciójáról Seregély Dóra, a Pro Kultúra Sopron marketingigazgatója.

 

Kíváncsiak vagyunk a soproniak véleményére is, hogy ők milyen programokat, rendezvényeket látnának szívesen a  GYIK-ban - tette hozzá, és azt is elárulta, hogy a rendezvényház helyiségei nevet kaptak. A nagyterem Winkler Oszkár nevét viseli, aki az épület tervezője volt, a többi helyiség pedig az Erzsébet-kert jellegzetes növényeiről kapta a nevét. 

A családi délután fergetegesre sikerült. A gyerekek mindent ki akartak próbálni, alig tudtak választani a jobbnál jobb programok közül. Márton-napi kézműves foglalkozásokkal és a Szuperhősök családi koncerttel kezdődött a program, de a legkisebbek már a kuckóban leragadtak. A koncert után a Kereplő Színház a Lúdas Matyi bábszínházi komédiát mutatta be, volt meseműhely és tánc a Sopron Balett tagjaival, este pedig lámpás felvonulás. A gyereksereg gyorsan belakta a rendezvényház régi-új termeit.

A koncert és a bábszínházi előadás közötti nyitották meg Rombai Péter fotókiállítását, ami a földszinten látható. A fotográfus nem ismeretlen sem a soproniak, sem a Kisalföld olvasói előtt. Számos rendezvényen, rengeteg témában készített fotókat. Generációk című kiállítása az elmúlt évek rendezvényein készült képein keresztül Sopron sokszínűségét, szerethetőségét mutatja meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában