Workshop

3 órája

Újragondolt szépirodalom - Recykliteratúra a Cédrusban

Bódvai Ildikó

A Cédrus KÖNYVrakTÉR a Csirimojó Kiadó rendhagyó bemutatkozására, workshopra várja az érdeklődőket október 19-én, szombaton 16 órakor. A Recykliteratúra újragondolást, újrahasznosítást, újjászületést jelent. Régi képekből, szövegrészletekből állítható össze a saját megálmodott történetünk, képregényünk. Ez nem is annyira a kéz ügyessége, mint a lélek utazása. A kalauz ezen az úton Peťovská Flóra és Farkas Zsolt, a Csirimojó megálmodói és vezetői lesznek, akik közben bemutatják a kiadó munkáját, egyedi és igényes választékukat, beszélnek megvalósult és leendő terveikről, könyvről, szépségről, környezetről. 

A Recykliteratúra megálmodója Vojtěch Mašek, cseh rendező és forgatókönyvíró, a Csirimojónál megjelent Fajankó, avagy egy nagyotmondó fabábu vidám históriája című meseregény szerzője. Internetes fenoménné vált projektje az asszociációs montázs, kollázs és képvers avantgárd hagyományához kapcsolódik. Az általa inspirált workshopon kidobásra ítélt magazinokat és könyveket hasznosítanak újra. A képregényes forma, a szabad asszociáció és a groteszk humor új tartalommal ruházza fel a képkivágásokon szereplő jeleneteket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában