Mesó dalai - lemezbemutató koncert a Rómerben

2 órája

Karc az arcon

Ígéretes és izgalmas koncertre hívja a zenebarátokat a győri Rómer Ház. A lemezbemutatón Mesics György „Mesó” dalaiban személyes történetek szólalnak meg intim zenei környezetben.

Mesics György „Mesó” és muzsikus barátai Győrben adnak lemezbemutató koncertet a Rómer Házban.

Mesics György „Mesó” és muzsikus barátainak (Milinszki Emma – ének és Szögi istván – harsona) lemezbemutató koncertjén Ady Endre költészete, a népdalszövegek érzésvilága és Mesó dalai alkotnak egységes zenei szövetet. A gitáron és harsonán játszott népdalok, saját szerzemények és versfeldolgozások közös nevezője a folk-blues, avagy a terápiás rock ’n’ roll új műfaja – személyes történetek intim zenei környezetben. Az elmúlt évtizedekben elsősorban népzenészként ismert Mesó első szólóalbuma a Gryllus Kiadó gondozásában került az internetes streaming platformokra. Az albumon még Brasnyó Antal brácsahangjai adnak különleges borongósságot a mondanivalónak, a koncerten már Szögi István harsonajátéka szelídíti melankóliává a szomorúságot, amit Milinszki Emma éneke tesz csilingelővé. Mesó korábbi formációival, az elsősorban tradicionális népzenét játszó Somló Bandával és a Matokabindével, valamint a folk-rock stílusban alkotó Apnoéval, illetve az egykori győri underground Westminster Apuval is a különböző irányzatok közös pontjait, ma is érvényes mondanivalóját kereste.  A koncert október 26-án szombaton este nyolckor lesz a győri Teleki László utca 21. szám alatti Rómer Házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában