Labdarúgás

2 órája

ETO - Nenad Lukic az NB III-as csapatában készül, a menedzsere nem érti a győri klubot

A tartalékokhoz száműzték Nenad Lukicsot, mert nincs megfelelő állapotban. A játékos menedzsere cáfolja az ETO állításait.

Kisalföld.hu

Fotó: Kovács Péter

Nenad Lukic nagy reményekkel érkezett az elmúlt télen Győrbe,és a Vasas ellen lőtt góljával jelentős érdemeket szerzett abban, hogy az ETO egy osztállyal előbbre léphetett. A 32 éves szerb támadó az NB I-ben az idény első bajnokiján az ETO kezdőcsapatában kapott helyet, a harmadik fordulóban gólt is szerzett az MTK ellen. Két hónapja viszont nem kap játéklehetőséget a győri klubban. 

ETO
Az ETO egyelőre az NB III-ban számít Nenad Lukic szolgálataira. Fotó: Nemzeti  Sport

Borbély Balázs vezetőedző az egyesület szurkolói ankétján adott magyarázatot arra, hogy miért mellőzi a futballistát: „Lukicnak négy meccsen keresztül adtunk lehetőséget az NB I-ben, viszont nem tudta hozni azt a formát és minőséget, amit a bajnokság megkövetel. Ezért közösen azt a döntést hoztuk, hogy igazolunk a helyére egy játékost, őt pedig visszatesszük az NB III-ba, mert nincs százszázalékos állapotban, és emiatt nem is tud NB I-es minőséget nyújtani” – fogalmazott a szak­vezető. 

"Tisztelem az ETO FC Győrt, de..."

Nem sokkal a hír megjelenése után a játékos ügyeit képviselő Papp Bence megkereste a Nemzeti Sportot, hogy tisztázza futballistája helyzetét. „A legnagyobb tisztelettel vagyok minden klub, sportvezető és vezetőedző iránt, tisztelem az ETO FC Győrt is, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy Nenad Lukic, aki négy év alatt csaknem száz gólban vállalt szerepet, a magyarnál jóval erősebb szerb bajnokság gólkirálya és legjobb játékosa, illetve az első két magyarországi idényében a legjobb három center egyike volt, nem tud segíteni az NB I-ben. Szakmailag lehet indokolni ilyen helyzetet, ami azonban biztos: Nenad Lukic nagyon jó formában van.

"Viccnek is rossz"

Független, profi teljesítményelemző központ által végzett mérések mutatják, sokkal jobb fizikai állapotban van annál, mint amikor a Honvédban tizenöt gólt szerzett, úgyhogy minden ezzel ellentétes megnyilvánulás nem igaz, kategorikusan visszautasítom őket! Kevés olyan típusú támadó van, mint ő, akinek kifinomult érzéke van az első labdaérintésekhez, a helyzetek kialakításához, a befejezésekhez, ám az érvényesüléséhez az kell, hogy labdát kapjon.

Nálam sokkal jobban kvalifikált elemzők biztosan megfejtették már, mi volt a különbség a csapat első négy-öt fordulóban és az azóta lejátszott meccseken mutatott játéka között – biztosan nem az, hogy Nenad Lukic nem futott eleget. Egy ilyen játékosra azt mondani egy kiesőjelöltnél, hogy nem tud segíteni, viccnek is rossz. A futballista teszi a dolgát, készen áll, hogy segítse az ETO-t, de ha erre nincs szüksége a klubnak, meg kell találnunk a közös megoldást. Jövő nyárig van szerződése, addig maximálisan beleteszi azt a munkát, amit engednek neki.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában