Labdarúgás

2024.09.17. 14:15

Nyolcvan éves lenne a kapitány - Győrben is kiválóan dolgozott

Bicskei Bertalan (jobbra). Reszeli Soós Istvánnal nagyszerűen megértették egymást a győri kispadon.

Ma (kedden) lenne 80 éves az ETO egykori kiváló szakmai igazgatója, Bicskei Bertalan, akinek irányításával – a 2015-ben elhunyt Reszeli Soós Istvánnal a kispadon – 1997-ben őszi bajnok volt a  Rába-parti együttes az élvonalban.
Bicskei Bertalan 1944-ben született, pályafutása nagy részét a Honvédnál töltötte, de a harmincon túl, az MTK-nál is lehúzott két idényt. A magyar válogatottban egy alkalommal szerepelt, a Svédország elleni 1973-as világbajnoki selejtezőn.
A magyar utánpótlás-válogatott kapitányaként érte el edzőként élete első nagy sikerét, a magyar fiatalok 1984-ben aranyérmet szereztek az oroszországi Európa-bajnokságon.
Pályafutása során két alkalommal, összesen 45 mérkőzésen ült a magyar válogatott kispadján szövetségi kapitányként.
Bicskei 1997 nyarán lett szakmai igazgató az ETO-nál, Reszeli Soós István pedig vezetőedző a klubnál. A bajnokság őszi idényében remekelt a csapat, újra futball-láz tombolt Győrött, még ha az „hőfokában” el is maradt a legendás nyolcvanas évekétől.

Súlyos betegség következtében, 66 éves korában hunyt el 2011-ben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában