Letartóztatásáról döntenek

12 órája

Vagyonőrt fenyegetett - 11, 5 millió értékben lopott autót is Komáromban a férfi

Lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása újabb meghosszabbítását annak a férfinak, aki megütéssel fenyegette azt a vagyonőrt, aki tettenérte őt a lopáson.

Kisalföld.hu

Az indítvány szerint a letartóztatás továbbra is szükséges a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében, ezért a kényszerintézkedést az ügyészség november 22-ig kérte. A Tatabányai Járásbíróság ülésen fogja meghallgatni az elkövetőt, ezután hozza meg végzését.

A vád szerint a férfi tavaly szeptember 19-én a komáromi áruház ruházati osztályán a bizsuékszerek tárolására szolgáló tárgyat vett, majd  még 7 darab gyűrűt, két fülbevalót, egy karkötőt, két nyakláncot és egy napszemüveget, is a kabátjába rejtett, majd a ruhák irányába indult. 

Az elkövető 2 darab, áruvédelmi eszközzel ellátott blúzt is el akart lopni, hogy ne bukjon le, letépte róla a kemény etiketteket, majd azokat is a többi lopott tárgyhoz tette.

A férfi ezután a kasszasor megkerülésével akart távozni az áruházból, de a biztonsági őr ellenőrzés alá vonta és lebukott az elrejtett termékekkel. Az elkövetési érték összesen 47.550 forintra rúgott

Másnap a férfi egy másik komáromi áruházban 2 darab szeszesitalt vett magához lekaparva az áruvédelmi jelzéseket. Miután a táskájába tette az önkiszolgáló pénztárak felé indult. Itt is a vagyonőr ellenőrizni akarta, azonban a felszólítást figyelmen kívül hagyva távozott az üzletből.  Közben közölte az őrrel: 

Vigyázzon magára, mert az üzletvezetővel együtt megütöm.

Az indítvány szerint a férfi más bűncselekményeket is elkövetett. Egy koreai sértett tavaly június 27-én amikor este hazament a komáromi szállóra, az épület udvarán leparkolta autóját, majd elaludt.

A letartóztatásban lévő férfi és két társa bement a lakrészbe, ellopták a koreai bőröndjét, benne személyes irataival és ruháival, valamint a konyhapultra kitett lakáskulcsot, és a gépkocsi indítókulcsát is magukkal vitték.

Az elkövetők elhajtottak a kocsival, amit – hosszas használat után – egy komáromi parkolóban leállították, mire az éppen ott tartózkodó sértett felismerte a tőle eltulajdonított személygépkocsit, és értesítette a rendőrséget. A bűncselekmény elkövetési értéke 11.523.000 forint, amely az eljárás során megtérült.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában