Arab világ

16 órája

Könyvbemutató beszélgetés a győri MCC-ben

Az arab gondolkodás megismerése fontos az európai emberek számára, amely nemcsak kulturális többletet jelent, hanem világunk átfogóbb megértésének is egy lényeges állomása.

Kisalföld.hu

A szerző, Tárik Mészár.

A nyugati ember számára a rendkívül komplex arab kultúra sokszor félreértések tárgyát képezi, melyek leküzdésében a különböző tanulási folyamatok és kulturális párbeszédek segítséget nyújthatnak. E kompetenciák erősítéséhez és a kulturális ismeretek szélesítéséhez segíti hozzá az olvasót az idei év során e tárgykörben megjelent Az arab észjárás című könyv, melynek szerzője Tárik Meszár, az MCC Migráció- kutató Intézet vezető kutatója. A könyv születéséről, az arab társadalom struktúrájáról és kultúrtörténetéről, valamint az európai arab közösségek integrációs folyamatairól beszélgettek Tárik Meszárral, a könyv szerzőjével az MCC győri képzési központjában. 

A könyvbemutató során a beszélgetőpartner Kovács Blanka, a Migrációkutató Intézet elemzője volt, akinek kérdésére a szerző kifejtette, hogy a könyv megírásával a célja az volt, hogy az arab világ sokszínű kultúráját és gondolkodását bemutassa, ezzel is hozzájárulva a muzulmán közösségeket jellemző folyamatok jobb megértéséhez és megismeréséhez. 

Az MCC győri központjának következő előadása szeptember 27-én 18 órakor lesz Hazánk helye az Európai Unióban – Helyzetértékelés a választások tükrében címmel, mely során dr. Hajdú Andrással, az MCC Politikatudományi Műhelyének kutató-tanárával lesz beszélgetés. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában